Încep lucrările la reţeaua de canalizare din Straja

Maximilian Gânju04-apa-serv-vj-costel-avram-si-altii-straja

Compania Apa Serv Valea Jiului începe astăzi lucrările de construire a unei reţele de canalizare în staţiunea turistică Straja, din vestul Văii Jiului, finanţarea fiind asigurată de la bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara.
”Începe efectiv lucrarea la canalizarea interioară din staţiune. Canalizarea din Straja până în municipiul Lupeni va fi realizată cu bani de la Consiliul Judeţean Hunedoara şi Consiliul Local Lupeni”, a declarat Costel Avram, directorul general al  Apa Serv Valea Jiului. Circa 2,5 milioane de lei sunt alocaţi din bugetul CJ Hunedoara şi vor merge către tronsonul 1 al obiectivului de investiţii ”Colector menajer Staţiunea Turistică Straja-Lupeni, acest tronson urmând a fi inclus de ApaServ Valea Jiului pe lista de investiţii aferentă anului 2016. Operatorul de apă din Valea Jiului a realizat un studiu de fezabilitate pentru a vedea ce presupune realizarea canalizării în Straja, iar investiţia a fost divizată în două tronsoane.
Tronsonul 1, care este finanţat de Consiliul Judeţean Hunedoara, cuprinde preluarea apelor uzate din toate ramificaţiile staţiunii, printr-o conductă colectoare de polietilenă de înaltă densitate, cu diametrul de 200 mm, racordată la conducta tronsonului 2. Tronsonul 2 de canalizare are o valoare estimată de 1.742.813 lei, cu TVA şi va fi finanţat din bugetul municipiului Lupeni.
Cabanele din Staţiunea Straja au doar fose septice care nu fac faţă miilor de turişti înregistraţi în sezonul de schi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare