FlashPolitica si administratie

Încep lucrãrile de modernizare a drumului cãtre Mãnãstirea Prislop

05 asfalt-la-costesti  Natalia Bumbac

După trei luni de când a preluat conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, preşedintele Adrian David a prezentat un bilanţ al proiectelor pe care le are în desfăşurare instituţia. Printre acestea se numără modernizarea câtorva drumuri judeţene, unele dintre ele de interes major, cum ar fi artera rutieră către Mănăstirea Prislop.

Numărul turiştilor a schimbat destinaţia banilor
Deşi iniţial, administraţia judeţeană şi-a propus să modernizeze drumul care duce spre staţiunea montană Parâng, creşterea numărului de turişti care vizitează Mănăstirea Prislop i-a determinat să schimbe destinaţia banilor. Acesta fiind unul dintre criteriile pe care CJ Hunedoara l-a aplicat atunci când a hotărât care dintre arterele rutiere din judeţ trebuie modernizate de urgenţă.
„Constructorul a încheiat proiectarea, urmând ca în această lună să înceapă execuţia lucrării de modernizare a drumului care duce spre Mănăstirea Prislop. Două treimi din banii alocaţi investiţiei sunt asiguraţi printr-un împrumut bancar, o treime fiind din banii CJ Hunedoara”, a precizat Adrian David. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste opt milioane de lei, lucrările urmând să fie executate de o asociere dintre două firme româneşti.

Şapte kilometri de asfalt  pe drumul către Regia
Un alt drum care a intrat recent în reabilitare este cel care duce către cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. Lucrările sunt finanţate din fonduri europene, iar CJ Hunedoara monitorizează atent etapele de execuţie, deoarece termenul până la care trebuie încheiate este 31 decembrie 2015. Acest lucru este prevăzut în contractul de finanţare, în caz de nerespectare, banii vor trebui returnaţi din bugetul judeţului. „În acest moment a fost turnat primul strat de asfalt pe 7,5 kilometri, drumul având o lungime de 18 kilometri. Se lucrează intens în zona Valea Albă, la capătul dinspre Regia. Nu vom accepta întârzieri sau lucrări suplimentare”, a afirmat preşedintele CJ Hunedoara.

Podul de la Bretea Strei va fi refăcut
Printre lucrările la infrastructura rutieră demarate în această perioadă se numără şi reconstrucţia podului de la Bretea Strei. Din afirmaţiile preşedintelui CJ Hunedoara, podul va fi refăcut în următoarea perioadă, în prezent fiind deja înlăturată construcţia veche. De asemenea, a intrat în reabilitare DJ 666 B, din zona localităţii Aninoasa. „După 30 de ani în care au fost făcute lucrări superficiale, pe acest drum se toarnă un covor de asfalt. Costul proiectului este finanţat dintr-un împrumut bancar şi din fonduri proprii”, a declarat şeful administraţiei judeţene. Adrian David a mai explicat de ce a fost nevoie de închiderea drumului care trece prin Defileul Jiului, spunând că este nevoie de acest lucru, deoarece sunt executate lucrări care ar putea pune în pericol traficul rutier. În schimb, după două luni, timp în care lucrările vor fi încheiate, artera rutieră va fi dată în folosinţă. Preşedintele CJ Hunedoara a mai spus că a luat legătura cu administraţia judeţului Caraş-Severin, pentru a le propune să treacă pe lista de investiţii porţiunea de drum de pe teritoriul lor administrativ dintre Uricani şi Băile Herculane, numit şi „drumul lui Băsescu”. Lucru care ar putea duce la dezvoltarea localităţilor de la limita de Sud a judeţului, aflate în acest moment la capăt de drum.

One thought on “Încep lucrãrile de modernizare a drumului cãtre Mãnãstirea Prislop

  • Tovarase cu nume de rege Iudeu, ai grija cu banii promisi Primaritei de la Berthelot ca drum de rezerva spra Prislop. Maine poimaine te vad cu ea de mana la DNA.
    Hai pa !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.