Incendiu la un bloc cu nouă etaje din Petrila. Zeci de oameni evacuați în miezul nopții

 

    Pompierii au intervenit în această seară pentru a stinge un incendiu care s-a declanșat la un bloc cu nouă etaje din Petrila. Din primele date focul a plecat din casa liftului și a inundat cu fum etajele superioare ale imobilului. Zeci de persoane au fost evacuate și peste 20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind declanșat planul roșu de intervenție.

”A fost declanșat planul roșu de intervenție în urma unui incendiu într-un bloc cu nouă etaje, de pe strada 8 Martie, din Petrila. Incendiul s-a produs în zona casei liftului la nivelul etajului șapte cu o mare degajare de fum la etajele superioare. Primele informații arată că au fost evacuate 60 de persoane, iar 17 dintre acestea au primit îngrijiri medicale din partea celor cinci echipaje de pompieri și a celor trei echipaje de la Ambulanță deplasate de urgență la locul intervenției. Șase persoane, printre care o femeie cu doi copii, cu vârste între cinci și 10 ani, precum și o altă femeie cu dizabilități au fost transportați la UPU Petroșani, conștienți și cooperanți, pentru investigații suplimentare”, a transmis maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Aceasta a mai adăugat că este posibil ca și alte persoane, pe lângă cele șase, să fie duse la spital în cursul intervenției. Pompierii au verificat fiecare apartament al blocului pentru a vedea dacă mai sunt și alți locatari blocați în locuințe din cauza fumului. După circa o oră de la momentul la care a fost anunțat, incendiul a fost lichidat. Cauzele care au dus la declanșarea incendiului sunt în curs de cercetare. (Natalia Bumbac)

 

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.