Actualitate

Incendiu la banda transportoare a unei fabrici de ciment de lângă Deva

Aproximativ o mie de metri dintr-o bandă transportoare suspendată, ce aparţine unei fabrici de ciment de lângă Deva, au fost distruşi în urma unui incendiu violent izbucnit sâmbătă seara, pompierii reuşind să stingă focul în urma unei intervenţii care s-a încheiat după patru ore, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Fără victime
Incendiul s-a manifestat pe un tronson al benzii de transport, situat între localităţile Fizeş şi Lunca. Intervenţia a fost dificilă de­oa­rece banda transportoare este construită pe un traseu suspendat, iar focul ameninţa să se extindă spre o zonă situată deasupra unor case.
Pentru stingerea flăcărilor, la locul eve­nimentului au fost mobilizate echipe ale pompierilor militari din Deva şi Brad, cu patru autospeciale cu apă şi spumă, precum şi formaţia de pompieri din cadrul fabricii de ciment.
„La sosirea forţelor, incendiul se manifesta violent fiind afectaţi aproximativ 1.000 de metri din banda transportoare, cu posibi­litatea extinderii la tronsonul podului cu structură de lemn, suspendat pe piloni de beton, care trece peste mai multe case. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie limitat la timp”, a precizat sursa citată.
Toate focarele au fost lichidate după patru ore în care pompierii militari s-au luptat cu flăcările, operaţiunea de stingere fiind coor­do­nată de o grupă operativă a ISU Hunedoara, condusă în teren de prim-adjunctul inspec­torului şef al unităţii, maiorul Alin Nasta.
Pentru asigurarea măsurilor de preîntâm­pinare a unui nou incendiu, la faţa locului au rămas în supraveghere, pe timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, o autospecială a pompierilor militari din Deva şi una a ope­ratorului economic.
Nu s-au înregistrat victime.