Actualitate

S-au rătăcit pe munte

Un grup de patru turişti care s-a rătăcit pe munte şi un bărbat care s-a accidentat la cap au avut nevoie de ajutorul salva­montiştilor din Masivul Retezat, în cadrul unor acţiuni de salvare desfăşurate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică pe Culmea Lolaia şi în zona Lacului Bucura.
Cei patru turişti care s-au rătăcit pe Culmea Lolaia au fost găsiţi de echipa Salvamont Hunedoara, care se afla de serviciu la Baza de permanenţă Salvamont din staţiunea Râuşor. Ei au fost aduşi, fără probleme, la baza muntelui, chiar dacă membrii grupului nu erau pregătiţi pentru o excursie în Retezat. „O informare insu­ficientă despre traseul propus, un echipa­ment necorespunzător şi lipsa lanternelor a condus la ceea ce a constituit o noapte albă, atât pentru acest grup, cât şi pentru salvatorii montani participanţi la acţiune”, a informat Serviciul Public Judeţean Salva­mont Hunedoara.
Un alt turist, care a suferit un traumatism cranian din cauza unei accidentări suferite în zona Lacului Bucura, din Retezat, a fost salvat de către salvamontiştii din Valea Jiului prezenţi la punctele de permanenţă Bucura şi Poiana Pelegii.
După ce i s-a acordat primul ajutor, băr­batul a fost transportat de către salvatorii montani, cu o targă specială, în Poiana Pelegii, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD şi dus la spital. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura