Incendiu în Colonia Petroşani

Maximilian Gânju

Un incendiu extrem de puternic izbucnit la finele săptămânii trecute, la un garaj din Colonia Petroşani, a pus pe jar întreaga comunitate, pentru că locuinţele din cartier sunt aproape lipite una de cealaltă. Oamenii au sărit cu furtunul de apă să-şi stropească locuinţele, pentru ca flăcările să nu ajungă şi la agoniseala lor.
Ultimul incendiu care a avut loc în zonă, în urmă  cu circa doi ani, a afectat cinci gospodării, după ce flăcările s-au extins cu repeziciune. Mai mult în imobilul de la care pornise incendiul erau depozitate tuburi de oxigen, dar şi o butelie de mari dimensiuni plină cu gaz, iar pompierii s-au temut de ce e mai rău. Pentru a avea apă suficientă, şi-au chemat şi colegii din formaţiunea civilă de la Petrila. „Focul a plecat de la garaj. O fi fost un scurt-circuit, dar nu se ştie încă. Dar a fost un foc mare. Flacără la vreo trei – patru metri şi fum mult. Am scos furtunul cu apă să dau pe acoperiş, că nu se ştie”, a spus un vecin. O bătrânică s-a speriat atât de tare, încât a fost nevoie de intervenţia medicilor pentru a o linişti. Femeia avea casa chiar lângă imobilul la care incendiul se manifesta. „Am văzut un fum negru de nu se mai vedea nimic, nimic. Am ieşit afară şi am strigat să dea telefon la pompieri, că mi-era frică să nu ajungă şi la casa mea. M-am speriat şi mi-a venit rău”, povesteşte Tudora Constantinescu.
Pompierii din Petroşani au ajuns repede la locul incendiului, dar flăcările se manifestau deja cu putere. „Ne-am deplasat la faţa locului cu trei autospeciale de stingere, 14 subofiţeri şi trei ofiţeri. Am cerut în sprijin şi Formaţia de Pompieri Civili de la Petrila, deoarece exista riscul ca focul să ia amploare şi să avem surse de apă la îndemână. Au fost afectate două-trei acoperişuri şi anexe gospodăreşti”, a declarat maiorul Adrian Avram, comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare