Incendii de vegetaţie în întreg judeţul

21 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Pompierii militari din cadrul detaşamentelor subordonate ISU Hunedoara au avut de intervenit la mai multe incendii de vegetaţie uscată. Focul pus pentru curăţarea terenurilor agricole a fost scăpat de sub control şi fără intervenţia militarilor se putea ajunge la adevărate dezastre.

Pompierii hunedoreni din cadrul gărzilor de intervenţie din Deva, Hunedoara, Orăştie, Petroşani, Brad, Toteşti, Lupeni şi Baru au intervenit pentru limitarea propagării şi stingerea a 14 incendii de vegetaţie uscată.
Flăcările au cuprins vegetaţia uscată de la marginea localităţilor Deva, Hunedoara, Hărău, Peştişu Mic, Simeria, Rişculiţa, Zeicani, Lupeni, Orăştie, Băieşti şi Căstău, a precizat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. În total, au fost afectate aproape şapte hectare de teren acoperite cu resturi vegetale. Misiunea militarilor n-a fost una uşoară, dat fiind faptul că la multe incendii, din cauza terenului accidentat, nu s-a putut interveni cu autospecialele cu apă şi spumă.
Potrivit pompierilor, cel mai probabil, incendiile de vegetaţie uscată au fost generate de folosirea flăcării deschise în vederea igienizării terenurilor agricole. Reprezentanţii ISU Hunedoara amintesc şi că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Accident mortal pe drum de ţară

Poliţia municipiului Brad a fost sesizată, prin intermediul serviciului 112, că pe un drum vicinal din direcţia Ruseşti spre DJ...

Poliţiştii rutieri ţintesc şoferii drogaţi

Aproape săptămânal, pe lângă cei care urcă băuţi la volan, este descoperit măcar un şofer care conduce pe drumurile publice...

Copilă de 13 ani răpită. Alertă la nivel naţional!

O fată de 13 ani, din comuna Vultureni, judeţul Cluj, pe nume Maria-Daria Puica (foto), este dată în urmărire de...

Închide