Încă un sportiv român calificat la Jocurile Olimpice

Jucătorul român Ovidiu Ionescu (foto) a obţinut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce s-a calificat în finala celui de-al doilea tablou al turneului preolimpic de tenis de masă de la Guimaraes (Por­tugalia).
În semifinale, Ionescu l-a învins pe brita­nicul Paul Drinkhall cu scorul de 4-1 iar în sferturi, Ovidiu Ionescu l-a întrecut destul de greu pe Daniel Habesohn (Austria) cu 4-3 ,în timp ce Rareş Şipoş a pierdut în faţa gre­cului Panagiotis Gionis (Grecia), cu 0-4 .
Finaliştii tabloului principal s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar finala nu s-a mai disputat.Ultima metodă de calificare la JO este clasamentul mondial, după tur­neul preolimpic mondial şi european.
Echipa feminină de tenis de masă, con­dusă de antrenorul Viorel Filimon şi două spor­tive din două posibile în proba de sim­plu, Bernadette Szocs şi Elizabeta Samara, sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Federaţia aşteaptă confirmarea foru­lui mondial (ITTF) pentru calificarea dublului mixt Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu.
România are acum 63 de sportivi calificaţi la JO, la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare