Politica si administratie

Încă un pic și a scăpat de dosarul penal

Tiberiu Balint (foto), fost vice­pre­şe­dinte al Consiliului Jude­ţean Hunedoara, a recunoscut în faţa procurorilor anti­corupţie că a primit 100.000 de euro mită. Din acest motiv, dosarul său penal va fi oprit, adică el nu va mai fi judecat.
Tiberiu Balint, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara în pe­rioada 2012 – 2014, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţio­nală Anticorupţie în care a fost anche­tat pentru luare de mită.
În aceste condiții, judecătorii de la Tribunalul Hunedoara trebuie să dea o sentință pentru acest acord de recu­noaș­tere a vino­văției, așa cum pre­vede procedura. Astfel, ju­decătorii vor de­cide în 26 aprilie 2022 în acest sens. După, Tiberiu Balint nu va mai avea do­sarul penal pentru acte de corupție.
Acordul de recunoaştere a vinovăţiei, Art. 483, arată că: După încheierea acor­dului de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul sesizează instanţa căreia
i-ar reveni competenţa să judece cauza în fond şi trimite acesteia acordul de re­cunoaştere a vinovăţiei, însoţit de do­sarul de urmărire penală. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura