Încă un pas pentru muzeul din Orăştie

Proiectul ”Realizarea Muzeului Civili­zaţiei Dacice cu reabilitarea şi moder­ni­zarea stră­zilor de acces, în municipiul Orăştie” a intrat într-o nouă etapă. Caietul de sarcini a fost urcat în sistemul elec­tronic SICAP în ve­de­rea atribuirii lucrărilor de execuţie pentru obiectivul finanţat din fonduri europene ne­rambursabile, prin POR 2014-2020.
Proiectul în valoare de 24.283.201 de lei este realizat în parteneriat de Consiliul Ju­deţean Hunedoara şi Primăria municipiului Orăştie.
Muzeul Civilizaţiei Dacice va fi amenajat în centrul vechi al oraşului, în clădirea mo­nument istoric care a găzduit Colegiul Kun şi, mai apoi, spitalul municipal. Muzeul de­di­cat civilizaţiei dacice vine să întregească infrastructura turistică a Orăştiei, ca poartă de intrare spre cetăţile dacice din Munţii Orăş­tiei înscrise în Lista Patrimoniului Mon­dial UNESCO. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Avem prefect, 2 subprefecţi şi acum un secretar general

Pentru că numărul funcţiilor de conducere s-au mărit la prefecturi, de acum încolo vom avea şi un secretar general al

Se trage cu arcul la Aninoasa!

Baza sportivă Anena din Aninoasa va găzdui la finalul acestei săptămâni Cam­pio­na­tele Na­ţionalela tir cu arcul, la care sunt aş­teptaţi

La ce metodă au recurs japonezii pentru a împiedica relaţiile intime între sportivi

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în circumstanţe speciale determinate de pan­de­mia de coronavirus. Cum guvernul a declarat

Închide