Actualitate

Încă un dezaxat judecat pentru uciderea unui câine

Sceleratul s-a răzbunat pe animalul ne­vi­novat și l-a lovit în cap cu o țeavă me­talică până n-a mai mișcat. Cățelul era al vecinilor lui, cu care se afla în conflict, iar din acest motiv s-a răzbunat pe animalul nevinovat. Polițiștii i-au făcut dosar penal pentru uciderea animalelor cu intenție, dar în timpul anchetei a mințit de mai multe ori fără a-și regreta fapta. Procu­rorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăștie l-au trimis în judecată.
Incidentul a avut loc în primăvara anului trecut, în localitatea Geoagiu, unde pro­prietarul câinelui ucis are un teren care se învecinează cu cel al ucigașului. Bărbatul a angajat o echipă de topografi să facă mă­surători iar câinele, un metis de ciobănesc, îi însoțea. Sceleratul, supărat că vecinul face măsurători, a venit în zona unde erau topo­grafii pentru a cere explicații iar cățe­lul, dornic de joacă, s-a dus la el. Fără să stea pe gânduri l-a lovit în cap cu o țeavă me­talică cu care se înarmase. Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a adoptat o atitudine nesinceră, în contradicție cu probele administrate în cauză, încercând să acrediteze ideea că a fost atacat de animal. Astfel, a recunoscut că a ucis câinele, însă a motivat că acesta se afla fără drept pe proprietatea familiei sale și s-a speriat întrucât animalul era agresiv și a intenționat să-l atace de la o distanță foarte mică, astfel că l-a lovit cu un țăruș din lemn pen­tru a se apăra.Susținerile inculpatului sunt vădit nesincere și infirmate de probatoriul administrat în cauză”, a stabilit judecătorul de cameră preliminară.

Încurajat de propria mamă
Martorii au declarat că în momentul în care au ajuns la fața locului pentru mă­surători, câinele de afla pe terenul res­pec­tiv și nu era agresiv, din contră, era foarte jucăuș, sărea și alerga după cei doi martori pentru a se juca. „Tot din declarațiile celor doi martori mai rezultă că animalul a fost omorât în urma unei lovituri cu o bucată metalică de țeavă, aruncată de inculpat de la o distanță de circa 20 metri de locul în care se martorii și aproximativ 5-7 metri dis­tanță față de animal”, se arată în dosar. Individul care a crezut că se răzbună uci­gând un animal nevinovat a fost îmbărbătat chiar de mama lui, imediat după faptă. ”Mama acestuia, prezentă și ea la fața lo­cului, i s-a adresat fiului său spunându-i că „a făcut bine că a omorât câinele, întrucât le culca grâul”.Individul este inculpat și ju­de­cat la Judecătoria Orăștie pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.