FlashPolitica si administratie

Încã un consilier local din Şoimuş şi-a anunţat demisia

Natalia Bumbac 05 constantin-cret

Din câte se pare, consilierii locali ai comunei Şoimuş trebuie să se încadreze în anumite tipare, acceptate de conducerea primăriei, pentru a putea rămâne pe funcţie. Asta reiese din relatările unui ales local al comunei, Constantin Creţ (foto), care s-a decis să demisioneze din Consiliul local (CL), dezamăgit fiind de atmosfera care domneşte acolo. Acesta nu este primul care părăseşte forul legislativ, alţi consilieri locali ai comunei demisionând în trecut, din motive ştiute doar de ei.
Ironii şi certuri la şedinţe
„Mi-am anunţat verbal intenţia de a demisiona, într-o şedinţă de îndată din ianuarie, fiind membru în CL Şoimuş din 2015, în urma demisiei altor colegi. Consilierii locali PSD sunt luaţi peste picior, ironizaţi. Problemele pe care le prezentăm noi rămân la stadiul de vorbe. Nu am primit nici un fel de răspuns la întrebările ridicate de mine şi care privesc locuitorii comunei. Este o stare conflictuală, cu certuri, cu ură. La vârsta pe care o am, nu accept să fiu luat peste picior de copii de 30 de ani, fie ei consilieri sau primari. Cunosc comuna şi oamenii din Şoimuş, aici era o comunitate extrem de unită. Acum s-a instaurat o duşmănie între oameni, generată de apartenenţa politică a unora sau a altora şi alimentată de unii politicieni din comună. S-a ajuns la situaţii de genul: nu vorbi cu cutare pentru că-i de la PSD, sau nu merge la cutare magazin…”, a afirmat Constantin Creţ.
Admonestaţi că nu votează
Mai mult de atât, Constantin Creţ susţine că poziţia consilierilor locali PSD este prezentată în mod eronat cetăţenilor, fiind scoşi drept vinovaţi pentru eşecurile administraţiei locale, deşi aprobarea proiectelor nu stă în voturile lor. „În opinia mea, nu este în regulă felul în care decurg şedinţele legislativului local şi cum se aprobă proiectele. Odată ce există foarte multe şedinţe de îndată, două – trei pe lună, la care documentaţia proiectelor ni se prezintă înainte de a fi supusă votului, fără să reuşesc să o consult, mă abţin de la vot. Iar pentru că nu votăm, suntem admonestaţi, consilierii PSD sunt scoşi în faţă ca principali vinovaţi pentru proiectele pe care administraţia locală nu le duce la bun sfârşit. După care ne ceartă oamenii că împiedicăm proiectele derulate în comună. Deşi lucrurile stau cu totul altfel în realitate”, a afirmat Constantin Creţ, consilier local demisionar al comunei Şoimuş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura