Încã o recunoaştere a invenţiilor lui Corneliu Birtok-Bãneasã

Nicolle Ebner

Inventatorul devean, Corneliu Birtok Băneasă (foto), s-a întors de la Salonul Internaţional „INVENTICA”, desfăşurat în perioada 9-11 iunie 2010, la Iaşi, cu un geamantan de premii, medalii şi diplome, cea mai importantă fiind medalia de aur.

A cucerit juriul

La Salonul Internaţional „INVENTICA” din acest an, organizat de Institutul Naţional de Inventică din Iaşi, în colaborare cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, sub egida Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică (ANCS), inventatorul devean Corneliu Birtok Băneasă a cucerit pur şi simplu juriul, prezidat de prof. univ. dr. ing. Boris Plăhteanu, cu al său „filtru supraaspirant inversat”. Pentru invenţia sa, cu aplicabilitate în domeniul automobilistic, Corneliu Birtok-Băneasă a câştigat: Medalia de aur, Premiul special „The best innovation of de INVENTICA 2010”, acordat de către delegaţia oficială a Salonului Internaţional „Archimedes” Moscova-Rusia; Premiul special al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), singurul premiu acordat de OSIM în acest salon; Diploma de Excelenţă din partea Forumului Inventatorilor Români; Diploma de Onoare pentru articolul ştiinţific, prin care inventatorul devean şi-a descris invenţia.

Încurajarea tinerelor talente

La Salonul „INVENTICA” din acest an, Corneliu Birtok-Băneasă a reprezentat Facultatea de Inginerie Hunedoara, din cadrul Universităţii „Politehnica” Timişoara, precum şi Asociaţia „CorneliuGroup-Cercetare-Inovare”, al cărei fondator este. „Vreau să menţionez că asociaţia mea, prin programul «Tinere Talente», a decernat câteva premii speciale. Am considerat că merită premiaţi Grupul de Creaţie-Tehnică al Palatului Copiilor din Iaşi şi două tinere talente din Moscova-Rusia”, a declarat tânărul inventator (33 de ani), pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Pentru deplasarea la Salonul „INVENTICA”, Corneliu Birtok-Băneasă a fost sprijinit financiar de către Primăria Deva şi Facultatea de Inginerie Hunedoara, iar pentru premiile speciale, acordate de Asociaţia CorneliuGroup, inventatorul devean a fost sponsorizat de o firmă din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Credite cu adeverinţe false

Nouă hunedoreni sunt cercetaţi penal pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tentativă la înşelăciune şi complicitate la înşelăciune,

Scrisoare deschisă adresată parlamentarilor PD-L Hunedoara

În numele celor 118.000 de cetăţeni, ce au ales în noiembrie 2008 promovarea valorilor social-democrate, în numele celor 148.000 de...

FC Hunedoara, fluierată de covăsneni

O brigadă de arbitri din Sfântu Gheorghe (Covasna) a fost delegată la meciul dintre FC Hunedoara şi Unirea Floreşti de

Închide