Sport

Încă o dată, fără goluri, în duelul cu CSC Şelimbăr

Claudiu Sav

La fel ca în sezonul regular, Corvinul şi CSC Şelimbăr nu au putut fi de­partajate. După 0-0 în toamnă, la Hunedoara, sîmbătă, tabela a rămas nemişcată la Cisnădie, în etapa a doua a play-off-ului. Corviniştii au dominat, în mare, ostilităţile, ţintind de două ori „transversala”, în vreme ce gazdele au fost periculoase doar pe final, când au şi marcat, golul fiind anulat, corect, pe motiv de offside.

Două ocazii
Aproximativ 900 de fani (din care aproximativ 200 veniţi de la Hunedoara) au urmărit meciul din tribunele arenei „Textila” şi au aşteptat 15 minute pentru o primă acţiune periculoasă. Iacob a dezvoltat în banda dreatpă, i-a pasat lui Mitran care a centrat din unghi, iar Pîrvulescu a reluat în „transversală”, cu capul din câţiva metri. Au urmat alte două ocazii în dreptul echipei noastre, ambele de la acelaşi jucător: Antonio Bradu. În minutul 25, „optarul” nostru a trimis peste poartă după o „aşezare” a lui Coman, pentru ca în minutul 32 să şuteze puternic, de la 20 de metri, însă Roşca s-a întins şi a scos din vinclu! Replica gazdelor a venit de abia în minutul 35, când Tudor Călin a trimis, plasat, pe direcţia lui Lefter, din afara care­u­lui. Băieţii lui Florin Maxim au ră­mas mai prezenţi în treimea adversă, iar pe final de repriză şi-au mai trecut în cont două oportunităţi, prin Coman (39) – „cap” din colţul scurt, pe lângă – şi Neacşa (42), al cărui şut din lovitură liberă de la 30 de metri zonă centrală a fost scos, in-extremis de acelaşi Roşca.

Au forțat
În actul secund, ritmul a mai scăzut, treptat, însă tot corviniştii au rămas în control, cu nou-intratul Lupu având o oportunitate bună, în minutul 72, după o centrare a lui Neacşa, în vreme ce la poarta cealaltă, Visic, un alt jucător venit de pe bancă să trimită, periculos, cu capul, din marginea careului, mingea fiind respinsă în corner de Lefter. La atacul imediat următor, acelaşi Neacşa a bătut bine o lovitură de colţ de pe dreapta, Coman s-a înălţat în careul mic, dar mingea trimisă de el cu capul a şters „transversala”! Gazdele au mai forţat doar în minutele suplimentare, când au şi reuşit să marcheze, însă golul lui Moussinga a fost anulat, corect, odată cu semnalizarea pentru offside a asistentului de pe a cea parte. S-a încheiat 0-0, iar noi ne-am întors la Hunedoara pentru a pregăti următoarea confruntare din campionat, din „intermediara” de miercuri, cu Unirea Slobozia, joc care se va disputa în nocturnă.

Maturitate
„N-aş mai vrea să mai urmăresc un meci din tribună… singurul lucru care mi-a plăcut e că am stat alături de fanii noştri, care şi la această deplasare au venit în număr mare să ne susţină şi vreau să le mulţumesc şi în numele bă­ieţilor pentru tot ceea ce fac pentru noi, ne-am simţit ca acasă. Revenind la joc, o prestaţie bună din partea noastră, chiar dacă am ştiut că s-ar putea să suferim puţin din cauza oboselii. Băieţii au ges­tio­nat însă foarte bine majoritatea mo­mentelor. N-a fost chiar un meci plăcut ochiului, sunt de acord, dar noi ne-am creat, chiar şi aşa, câteva ocazii impor­tante, mai ales în prima repriză şi, spun eu, am controlat jocul în faţa unei echipe foarte bine organziate din punct de ve­dere defensiv. Nu e chiar uşor să te re­faci, la nivelul acesta, după un meci ca cel pe care l-am avut în Cupa României, dar jucătorii au dat dovadă de matu­ri­ta­te, de profesionalism şi sunt satisfăcut”, a declarat antrenorul nostru, Florin Maxim, care a urmărit meciul din tribună, fiind suspedant pentru această partidă.

Nivel înalt
„A fost puţină oboseală, în repriza a doua, dar nimic îngrijorător. Mintea te ajută să treci peste momentele când corpul îţi poate da semnale că nu mai poate. Vreau puţin mai mult de la jucătorii care vin de pe bancă, pentru că nu avem un lot numeros şi trebuie să jucăm într-un ritm susţinut din trei în trei zile. Alte reproşuri, sincer, nu aş avea ce să le aduc. Trebuie să ne obişnuim cu un astfel de ritm, mie, personal, îmi place, aşa e în fotbalul de înalt nivel. Şi în cantonament am avut un program com­primat, iar băieţii au arătat bine şi atunci şi acum. Chiar sunt mulţumit”, a adăugat tehnicianul nostru.
CSC Şelimbăr (antrenor Claudiu Niculescu): Roşca – Gîţ, Palmeş, Natea (cpt.), Mitrea – Panos (64, Moussinga), Tud. Călin (46, Ayine) – Deac (64, Schieb), Soare (83, Rotund), R. Hernando – Pop (46, Visic 46)
Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Manolache, Velisar – Bradu (46, Lupu), Chindriş (55, Hrezdac) – Mitran (55, Câmpan), Neacşa (cpt.), Pîrvulescu (79, Pop) – Coman (79, Hergheligiu)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura