Sport

Când va fi gata „diamantul” de la Hunedoara, arena de 65.000.000 de euro care va uimi România!

S-a aflat data de finalizare a sta­dionului de la Hunedoara în valoare de 65.000.000 de euro, iar arena va uimi România, anunță cei de las prosport.ro. Corvinul Hunedoara, ajunsă în semi­fi­nalele Cupei României, va avea un nou stadion și, de asemenea, va încerca să obțină dreptul de promovare pentru sezonul viitor.

Pasionat
Hunedoara se pregătește să aibă un nou stadion de 10.000 de locuri și va fi construit pe locul actualei arene. Noua construcție va păstra numele legen­da­rului Michael Klein. Ioan Andone, o glorie a celor de la Corvinul, a dezvăluit că stadionul actual va fi demolat în această toamnă, urmând ca cel nou să fie gata în anul 2026. „Proiectul l-a inițiat domnul Dan Bobouțanu. El e numărul unu acolo. A fost ziarist sportiv, cunoaște. A fost în tribune la Hunedoara și în perioada aia în care eram și noi. E pasionat. Societatea există, din vară va avea drept de promovare…Stadionul așteptăm să îl demoleze în toamna asta, iar în 24 de luni să avem un nou stadion la Hunedoara, unul de 10.000 de locuri”, a dezvăluit Ioan Andone, potrivit Digi Sport.

„Avem mare nevoie de un nou stadion la Hunedoara”
Primarul orașului Hunedoara, Dan Bobuțanu, susține ințiativa de cons­truire a unui nou stadion. Arena va fi folosită atât de Corvinul Hunedoara, dar și pentru alte evenimente din afara sferei fotbalistice. Construcția noului stadion „Michael Klein” va dispune de fonduri provenite din bugetul Com­pa­niei Naționale de Investiții și va fi primul stadion din Transilvania care va fi ridicat cu ajutorul CNI. „Dacă nu ar fi existat contestaţiile din vara şi toamna anului trecut, apoi solicitările de clarificări referitoare la proiect, depuse de mai multe companii, cu siguranţă că acum am fi putut discuta despre firma de­sem­nată pentru construirea noului sta­dion. Compania Naţională de Investiţii a fost obligată să respecte fiecare pas procedural, să meargă în instanţă cu acea primă contestaţie, apoi să pre­lun­gească termenele pentru solicitările de clarificări. Aceasta este legislaţia în România. De astăzi (n.r. miercuri), în­cepe, practic, procedura de stabilire a proiectantului şi executantului lucrărilor efective. Sper ca rezultatul să fie stabilit în termen şi, dacă vor mai fi contestaţii, soluţionarea acestora să nu dureze foarte mult. Ne dorim şi avem mare nevoie de un stadion nou la Hunedoara, o arenă care să deservească întregul judeţ, să fie folosit, nu doar pentru meciurile echipei Corvinul 1921, ci şi pentru alte manifestări. Ar fi primul stadion construit de CNI în Transilvania, într-un judeţ care nu beneficiază de un asemenea obiectiv”, a spus Dan Bobuțanu, pentru pagina oficială de Facebook a clubului. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura