Politica si administratie

Deputatul Viorel Sălan: Să atragem tinerii spre cariera militară!

Deputatul PSD de Hunedoara, Viorel Sălan, a organizat, recent, la Deva, un eveniment mai puțin obiș­nuit. Sub patronajul Parlamentului României, cu sprijinul Inspectoratului Județean Școlar și al Consiliului Județean Hunedoara, parlamentarul a organizat, în calitate de secretar al Comisiei pentru Apărare, ordine pu­blică și siguranță națională, dez­ba­te­rea intitulată “Tinerii și cariera mili­tară: o alegere cu multe avantaje”.

Sute de elevi
Au participat toate instituțiile de în­vățământ din sistemul național de apărare și ordine publică, siguranță națională, care sunt interesate de atra­gerea de elevi și studenți în școlile mi­litare. A fost pentru prima dată când uni­tățile de învățământ militar din România au avut inițiativa de a veni către tinerii elevi și student, fiecare cu propria ofertă educațională.
„Au fost prezente 22 de instituții de învățământ militar de toate gradele. În cadrul întâlnirii de la Deva, fiecare re­prezentant al instituțiilor de învâțământ militar au prezentat, în sinteză, avan­tajele învățământului militar, condițiile și perspectiva absolvirii unei școli mi­litare de profil, precum și condițiile de cazare și învățământ respectiv numărul de locuri alocat prin planul național de pregătire a cadrelor militare, atât pen­tru liceele militare, școlile de maiștri cât și academiilor de specialitate pentru fiecare armă de profil în parte.
Simpozionul a polarizat interesul a circa 450 de elevi și studenți prezenți la întâlnire. Am evidențiat faptul că organizarea acestui eveniment inedit la nivel național, este un prim pas în atra­gerea tinerilor spre cariera militară pre­cum și o garanție de viitor de apărare și ordine publică în România în contextul actualei și viitoarei situații geopolitice.
Simpozionul, primul de acest fel în țară, a continuat cu un dialog interactiv, întrebări și răspunsuri pentru fiecare specialitate în parte, precum și pașii care trebuie realizați pentru înscrierea într-o specialitate militară”, a declarat Viorel Sălan, deputat PSD de Hunedoara. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura