Încă două blocuri de locuinţe sociale vor fi finalizate la Deva!

23 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Lucrările de execuţie la cele două blocuri de locuinţe sociale din cartierul Grigorescu din municipiul Deva vor fi finalizate în cursul lunii august 2020.
În prezent se execută lucrări de finisaje interioare şi se fac probe de punere în funcţiune a centralelor de bloc. Au fost de asemenea amenajate în exterior spaţii verzi şi alei.
Blocurile 3 şi 4 din ansamblul de locuinţe sociale din cartierul Grigorescu au în total 72 de unităţi locative – 30 de garsoniere şi şase apartamente cu două camere pe fiecare bloc. Locuinţele vor fi predate la cheie, cu toate dotările, inclusiv cu aragaz electric la fiecare garsonieră sau apartament şi sunt branşate la toate utilităţile (apă, canalizare, energie electrică, gaz). Ca dotări, mai au şi instalaţii de cablu TV, telefonie fixă şi interfon. Valoarea totală a investiţiei pentru cele două blocuri este de 11.000.000 de lei.
Blocurile de locuinţe sociale 1 şi 2 din acest ansamblu au fost finalizate în anul 2017. Finanţarea pentru cele patru blocuri sociale s-a realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice prin Programul Locuinţe Sociale în procent de 80 la sută, iar 20 la sută a fost acoperită din bugetul local al municipiului Deva.
„Am fost printre primele primării din ţară care am accesat acest program şi am obţinut finanţare. Necesitatea construirii de locuinţe de acest tip a apărut în urma numărului mare de cereri înregistrate la nivelul municipiului Deva pentru obţinerea de locuinţe sociale“, a declarat Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva. (M.Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, şi-a prezentat, alături de echipa sa, raportul la final de mandat: Acasă, la Hunedoara, alegerea corectă!

Ieri, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), şi-a prezentat, alături de o parte din echipa de la primărie, raportul de...

Bulina neagră, 24.07.2020

Ionel Costineanu, locuitor din municipiul Hunedoara Pentru că Tribunalul Hunedoara i-a menţinut măsura arestului preventiv, acesta fiind acuzat de ultraj...

Bulina albă, 24.07.2020

Viorel Sălan, senator PSD de Hunedoara Pentru că a iniţiat o lege reparatorie pentru cadrele militare şi a făcut un...

Închide