<

În Valea Jiului, s-au montat primele apometre antifurt

2 octombrie 2013 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

04 apometru-mareMaximilian Gânju

Mai multe gospodării din Petroşani, branşate la reţeaua de apă potabilă, au apometre antifurt. Investiţia s-a realizat pe fonduri europene, iar în următorii ani toţi consumatorii vor fi contorizaţi cu acest tip de echipament.
Consumatorii casnici, dar şi firmele, îşi pot lua adio de la măsluirea apometrelor de apă potabilă după ce societatea de apă şi canal din Valea Jiului a demarat programul de schimbare a contoarelor clasice, cu unele moderne, care pot fi monitorizate de la distanţă. Deja, circa 20 de gospodării din cartierul Colonie-zona Turnu de Apă au apometre cu radio citire. Acestea au fost montate de către firma care a câştigat licitaţia derulată de regia de apă pe programul cu finanţare europeană, care prevede reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă şi canal în Petroşani. Noile contoare pot fi citite de la distanţă şi arată orice tentativă de furt. Practic, reprezentanţii societăţii pot afla în orice moment consumul de apă al unui client, fără a vedea propriu-zis contorul.
De la noile echipamente prin care se înregistrează consumul de apă, se trimit mai multe rapoarte, care indică dacă apometrul a mers invers, un consum mediu, precum şi alte date şi nu doar indexul, astfel încât angajaţii societăţii îşi vor putea da seama dacă e vorba de un furt sau o tentativă. „La marii consumatori, din bugetul propriu, facem eforturi şi vom monta apometre cu telecitire de la distanţă. Nu mai este nevoie să intrăm pe proprietate, modulul aflat pe apometru trimite citirea prin radio şi putem afla indexul, consumul pe ore şi starea apometrului”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram. Măsura vine după ce noua conducere a decis să reducă furturile de apă, care au atins cote alarmante şi produc lunar pierderi de milioane de lei societăţii.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ionescu ioan spune:

  Buna ziua. Sunt administratorul unui bloc din Dr. Taberei cu 160 apartamente si doresc sa schimb apometrele de AC si AC. cu unele inteligenta , citire de la distanta, care se fie foarte sensibile.
  Fiecare ap. are cate 2 apom. calda si rece, si in jur de 15 apartamente au cate 4 ap. 2 ac. si 2 ar. – deoarece am furturi mari de apa rece si calda.
  Rog spuneti aproximativ cat coste pentru un ap. cu 2 camere , apometrele si manopera.
  astept urgent raspuns
  ionescu -0724491313, administratorul blocului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Iordache, start bun la Mondiale

Gimnasta română Larisa Iordache (foto) a ocupat locul patru în clasamentul probei de individual compus, cu 57,865 puncte, după disputarea...

Modernizări la UAMS Baia de Criş

Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş (UAMS) se află sub tutela Consiliului Judeţean Hunedoara, aşa că orice investiţie de...

Transalpina a fost închisã

Vremea capricioasă a închis mai devreme cu circa două săptămâni drumurile de la altitudine.

Închide