În urma contestaţiilor la Bacalaureat, a mai apărut o medie de 10 în judeţ

17 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Năstase

Rata finală de promovabilitate în judeţ, la Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, este de 66,86 la sută faţă de 66,17 la sută înainte de contestaţii. Pentru promoţia curentă promovabilitatea este de 75 la sută la nivel de judeţ, în timp ce, la nivel naţional este de 75,5 la sută. Pentru promoţiile anterioare, la nivel judeţean promovabilitatea este de 23,3 la sută, iar la nivel naţional este de 26,1 la sută.
Anul acesta au fost depuse 969 de contestaţii la bac, cele mai multe (353) fiind înregistrate pentru proba de Limba şi Literatura Română. În urma soluţionării contestaţiilor, 550 de note au fost mărite faţă de notele iniţiale, 370 de note au fost mai mici faţă de rezultatele iniţiale, iar în cazul a 49 de contestaţii nu s-au produs modificări de notare. Trebuie subliniat faptul că, în urma soluţionării contestaţiilor, pe lângă cei doi elevi care au obţinut meda 10 la Bacalaureat, o altă elevă, Oana Elena Cîmpean, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Petroşani, a luat şi ea media 10. O singură unitate de învăţământ a înregistrat o promovabilitate de 100 la sută în judeţ. Este vorba de Seminarul Teologic „Sfânta Ecaterina“ din Prislop.
În această perioadă se fac înscrieri pentru sesiunea de toamnă a examenului maturităţii. Bacul de toamnă se desfăşoară între 21 august şi 7 septembrie.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Răchitova: încep noi lucrări în teren

Investiţiile câştigate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, deci pe axă guvernamentală, se află în desfăşurare la Răchitova. Dacă una...

Testare HIV gratuită la Deva

Persoanele care vor să se testeze HIV o pot face la Ambulatoriul de la Policlinica veche din Deva. Testul este...

Consilier local din Orăştie declarat incompatibil de ANI

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, consilierul local din Orăştie, Petre Radu Onuţ, a fost în stare de incompatibilitate în perioada...

Închide