În trei luni vom avea sens giratoriu la intersecţia de la Sântuhalm

15 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Una din problemele de circulaţie rutieră va fi rezolvată, odată cu construcţia sen­su­lui giratoriu de la intersecţia de la Sântu­halm.
Ieri, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a emis ordinul de începere a lu­cră­rilor, amplasamentul fiind predat cons­truc­torului pentru investiţia “Amenajare sens giratoriu Sântuhalm – din municipiul Deva”.
Sensul giratoriu va fi amenajat la in­ter­secţia DN7-E79 cu DJ687 din localitatea Sântuhalm. Lucrările presupun: amena­jare structură rutieră, amenajare trotuare, amenajare zone verzi cu sistem de irigaţie, zid de protecţie inel, instalaţie nouă de iluminat stradal cu corpuri LED, sistem de colectare şi evacuare a apelor pluviale.
Căile de intrare-ieşire din sensul gira­toriu vor avea câte două benzi de circu­la­ţie. Valoarea totală a investiţiei este de 3.088.688 de lei.
„Pe timpul execuţiei lucrărilor, traficul în zonă va fi dirijat prin semne de circulaţie, indicatoare, marcaje rutiere, balize de trafic, iar la orele de vârf şi de către agenţi ai Poliţiei Locale Deva şi ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara. Acest sens giratoriu va asigura fluidizarea circulaţiei în condiţii de siguranţă sporită la intrarea şi ieşirea din municipiul Deva în zona Sântuhalm, fiind o zonă intens circulată care de multe ori formează blocaje în trafic. Modernizarea arterelor de circulaţie rutieră şi pietonală din municipiul Deva se află pe lista priorităţilor administraţiei publice locale”, a declarat Florin Oancea, edilul şef al re­şedinţei de judeţ.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Meciuri amicale de fotbal în județ

CS Hunedoara – Unirea Alba 1 – 0 În al doilea amical disputat în această iarnă între cele două echipe...

Simona vs. Serena la Australian Open

Organizatorii de la Australian Open au anunțat programul zilei de marți, iar meciul Simona Halep – Serena Williams începe la...

Programul sferturilor de finală din Cupa României la fotbal

Echipa de fotbal Universitatea Craiova va întâlni formaţia Chindia Târgovişte într-o partidă din faza sferturilor de finală ale Cupei României,...

Închide