În top la alergare montană

11 alergare_montana-Parangul-Night-ChallangeSportivii de la San Montan Petrila s-au clasat pe locuri fruntaşe la competiţiile de alergare montană „Winter Challenge Izvorani” şi „Parâng Night Challenge”, desfăşurate la finalul săptămânii.
Două medalii
Alergătorii din Valea Jiului au obţinut două medalii şi două clasări în prima parte a clasamentului la concursurile de triatlon şi duatlon din cadrul „Winter  Challenge 2016” ce au avut loc la Izvorani. La triatlon, Andrei Mititelu s-a clasat pe locul I la categoria sa de vârstă cu un timp de 56 de minute şi 7 secunde, iar Tănase Tekar s-a clasat pe locul II, la triatlon, cu un timp de 1 oră şi 4 minute. Un comportament bun au avut Ion Bârnea, la triatlon şi Adrian Tuduriu, la duatlon. Evenimentul a adunat peste 500 de concurenţi. San Montan a participat în concurs cu patru sportivi.
Progres faţă de anul trecut
La „Parâng Night Challenge”, au luat startul patru sportivi de la San Petrila, respectiv Georgeta Manolache, Ion Radu, Florin Niţă şi Eduard Anger. Chiar dacă nu au reuşit să se claseze pe podium, toţi au avut evoluţii bune. „Sunt foarte mulţumită de evoluţia lor chiar dacă nu au fost pe podium. Ei şi-au îmbunătăţit timpii faţă de anul trecut”, a declarat preşedintele San Montan Petrila, Erika Santa. La competiţia din Parâng, concurenţii au avut de parcurs un traseu de 4,4 kilometri, care a plecat de la baza Pârtiei B până în Vârful Parângul Mic (2.074 m), pe o diferenţă de nivel de circa 1.000 de metri. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Sportivă Bike & Run Petroşani, iar printre campionii de renume s-a numărat şi Tiberiu Useriu, unul dintre cei trei români care vor participa, în luna martie, la ultra-triatlonul de la Polul Nord, unde se va alerga la minus 60 grade. „A fost o ediţie reuşită. Cei care au făcut premierele au fost îmbrăcaţi în costume de momârlani, tradiţionale, pentru că momârlanii noştri sunt unici în lume şi a  fost un moment bun pentru noi de a ne promova tradiţiile şi cultura”, a declarat Avram Iancu, organizatorul întrecerii. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.