În sfârşit, s-a redeschis spitalul din Deva!

Adriana Năstase

Ieri, Spitalul din Deva şi-a redeschis porţile. După o pauză de două luni, Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a primit pacienţi. Situaţia a fost una extrem de grea pentru bolnavii din judeţ, care au fost nevoiţi să se interneze, dacă au reuşit, în alte spitale din judeţ sau chiar din alte judeţe.

Oncologia şi-a reluat activitatea
„Începând de joi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva primeşte pacienţi prin Unitatea de Primiri Urgenţe. Astfel, unitatea îşi reia activitatea, urmând ca, până la finalul acestei luni, spitalul să funcţioneze în parametri normali“, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara. Potrivit autorităţilor judeţene, de joi şi-a reluat activitatea parţial şi ambulatoriul de specialitate din cadrul SJU Deva. Şi Secţia de Oncologie şi-a reluat activitatea, ceea ce e foarte bine, pentru că sunt mulţi bolnavi care au nevoie de tratamente.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a fost desemnat spital COVID-19 la sfârşitul lunii martie, câteva zile mai târziu unitatea medicală intrând în carantină din cauza numărului mare de îmbolnăviri.
Pe 8 aprilie, la conducerea SJU Deva a venit o echipă militară, unitatea revenind la un management civil după o lună. Au fost făcute circuite speciale, pentru a putea primi şi bolnavi non-COVID.
Din 11 mai, autorităţile au anunţat că spitalul devine unul de suport COVID-19, astfel că va putea interna şi alţi pacienţi, în afara celor bolnavi de coronavirus. Secţia de Boli Infecţioase va interna şi trata pacienţii suspecţi sau pozitivi la infecţia cu noul coronavirus. Aici mai sunt doar 20 de pacienţi cu noul virus. În tot acest timp, adică de două luni, aproape 1.000 de salariaţi nu au lucrat, iar 600 de paturi au stat goale. Spitalul devean a fost singura unitate judeţeană declarată spital Covid din ţară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.