Primarii vor ca alegerile locale să fie organizate cât mai repede

21 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Alegerile locale pentru primari ar putea avea loc în ultimul weekend din septembrie sau în primul weekend din octombrie, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan. Potrivit acestuia, USR şi PMP ar fi de acord cu aceste date. Condiţia principală: coronavirusul să nu pună în pericol sănătatea populaţiei.

Depinde de pandemie
„Mandatele primarilor au fost prelungite deja prin lege şi ele nu pot fi prelungite mai mult de trei-şase luni. Ar fi o lege specială din nou şi e complicată situaţia. Cred că ar fi nevoie să avem o administraţie legitimă. Eu sper că scăpăm de coronavirus până atunci şi să organizăm aceste alegeri. Asta înseamnă că în cazul în care lucrurile degenerează, atunci nu se pune problema de alegeri. Noi ne-am dori ca aceste alegeri să fie organizate în ultimul weekend din septembrie sau în primul weekend din octombrie”, a declarat Rareş Bogdan.
Acesta a precizat că vom avea parte şi de o campanie electorală atipică, fără mitingurile obişnuite. „Vor fi alegeri atipice, nu vom putea organiza mitinguri, nici măcar întâlniri în case de cultură sau săli de sport. Va creşte rolul radiourilor, televiziunilor, al presei online, al presei scrise, dar şi al presei neconvenţionale, ca Facebook, Twitter, Instagram”, a spus prim-vicepreşedintele PNL. Însă, liberalii aşteaptă o decizie a Curţii Constituţionale, după ce PSD a modificat legea astfel încât Parlamentul să decidă data scrutinului, nu Guvernul, ca până acum.

Regândesc campania
Primarul comunei Ilia, Marius Omotă (PNL), spune că ar fi foarte bine dacă alegerile locale vor fi organizate în acest an. „Nu mai trebuie amânate alegerile, evident, dacă situaţia cu pandemia este sub control şi se poate merge la vot. Nu cred că este o problemă că nu vor fi organizate mitinguri electorale. Oamenii deja şi-au format părerile, ştiu cu cine vor vota. Este clar că vom regândi toată campania”, a spus primarul Marius Omotă.

Nu e bine nici pentru unii, nici pentru alţii
Primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu (Pro România), susţine că e bine să se organizeze cât mai repede alegerile locale. „Starea asta de aşteptare nu e bună nici pentru candidaţi, nici pentru electorat. Cred că după patru ani de mandat trebuie să mergem în faţa oamenilor, să ne fie analizată activitatea”, a declarat primarul Simeriei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anularea unor obligaţii accesorii

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 69 din 14 mai 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 393 din 14 mai...

A căzut în capcană

Un devean bănuit că urcă la volanul maşinii sale fără a avea permis a fost prins după un flagrant.

A intrat singur în „gura lupului”

Un şofer chemat de poliţişti să dea explicaţii pentru un accident în urma căruia au fost doar pagube materiale, s-a...

Închide