În sfârşit, primii muguri de speranţă spre mai bine

În ultima perioadă, premierul Boc şi miniştrii săi ne-au tot bombardat cu măsurile pe care le vor lua pentru a opri declinul economic şi a sprijini firmele să iasă cât de cât la liman din situaţia grea în care se află în prezent. Situaţie în care tot guvernele conduse de tandemul Băsescu-Boc le-a băgat, prin măsurile aberante luate din 2009 şi până acum. Dar, cum de-a lungul acestor aproape doi ani, am tot auzit tot felul de promisiuni pe această temă, am auzit de nenumărate ori că vom face şi vom drege, fără să se facă, de fapt, nimic concret şi logic pentru stagnarea degringoladei economico-financiare în care a ajuns ţara, nu mi-am pus speranţe nici în promisiunile din ultimele zile.
Citind însă, ieri, comunicatele primite pe mail de la Guvern, am avut o plăcută surpriză. În newsletter-ul biroului de presă al Guvernului erau consemnate măsurile adoptate de Executiv, în şedinţa de ieri, pentru sprijinirea mediului de afaceri, a firmelor, de relansare economică: eliminarea, începând de astăzi, a impozitului minim, blocarea executării firmelor care au de încasat bani de la stat şi compensarea automată a creanţelor dintre stat şi firme, sprijinirea reală a celor care creează locuri de muncă. În sfârşit, după aproape doi ani de când se află la conducerea Guvernului, premierul Boc aplică primele măsuri reale de sprijinire a mediului de afaceri, a firmelor, de relansare economică. Cred că nu greşesc dacă afirm, că în situaţia de coşmar în care ne aflăm, aceste măsuri sunt foarte importante pentru economie, pentru ţară.
Este clar pentru oricine că eliminarea impozitului minim vine ca o binecuvântare pentru companiile şi firmele care încă nu au fost ucise de acest aberant impozit, clocit de mintea nepricepută a unui ingineraş ajuns vremelnic mai marele peste finanţele ţării. O altă măsură, aş spune extraordinar de bine venită, este cea privind blocarea executării silite a firmelor care au datorii la stat, dar care au şi de recuperat bani de la stat, aceasta, coroborată cu introducerea compensării automate a creanţelor dintre stat şi firme. De asemenea, sprijinirea reală a firmelor care înfiinţează locuri de muncă şi investesc anumite sume, prin deduceri de până la 50 la sută a cheltuielilor, este un alt factor de sprijinire a relansării economiei româneşti.
Deşi luate atât de târziu – după ce vreme de aproape doi ani, Boc şi miniştrii săi din cele patru guverne au dat mai mult cu bâta-n baltă – cred că nu greşesc deloc când afirm că ele sunt nu doar mai mult decât necesare, dar şi foarte bune. Acestea fiind zise, nu-mi mai rămâne decât să sper, la fel ca milioane de români, că actualilor guvernanţi, conduşi de tandemul Băsescu-Boc, le-a venit mintea la cap şi aceste prime măsuri vor fi urmate de altele, care să scoată ţara din criza economico-financiară, socială şi morală în care se află.

9 comentarii la „În sfârşit, primii muguri de speranţă spre mai bine

 • 1 octombrie 2010 la 1:22
  Legătură permanentă

  D.LE nu fiti atit de optimist de la 1 ianuarie vine impozitul forfetar!Care sunt firmele care au de primit bani de la stat! nu cumva alea care asfalteaza si pun borduri!

 • 1 octombrie 2010 la 6:38
  Legătură permanentă

  mda, intii dai cu sapa, iar eu iti multumesc ca ma pansezi.
  a naibii binecuvintare.

 • 1 octombrie 2010 la 13:22
  Legătură permanentă

  SPERI-MATA! SUNT POVESTI DE ADORMIT COPIII, SPUSE DE ACTUALII GUVERNANTI.

 • 1 octombrie 2010 la 22:02
  Legătură permanentă

  Mai nea Lepi, chiar si cand aveti inspiratie pentru un editorial bun comentacii nu va apreciaza. Oare de ce?

 • 2 octombrie 2010 la 0:02
  Legătură permanentă

  asta e praf in ochii matale si a romanului fraier,prostit,pacalit!

 • 4 octombrie 2010 la 9:10
  Legătură permanentă

  Repetatele surprize ascunse in spatele tuturor masurilor luate de acest „guvern” nu ne mai lasa sa fim optimisti.Declarativ toti sustin cum stiu mai bine aceste masuri,dar practic nici macar toti dintre ei nu sint convinsi de eficienta lor.Sustinerea vine doar din ordin „de sus”.Mai valabil ca oricind e acum :”Drumul spre iad e pavat cu bune intentii”.Guvernul actual are conduita unui „sutz” ordinar,care iti arata ce frumos e drumul inainte in timp ce cu cealalta mina iti cauta in buzunar sau in poseta.

 • 18 octombrie 2010 la 23:32
  Legătură permanentă

  Care sunt masurile de sprijin ale micilor intreprinzatori? Ca eu unul vreau sa angajez un somer si de la somaj mi se spune ca nu au nici un fel de sprijin.Nici reduceri de contributii, nici credite de sprijin pentru intreprinzatorii care angajeaza soneri si creeaza locuri de munca. Si pe vremea PSD-ului erau asttfel de masuri.

 • 18 octombrie 2010 la 23:34
  Legătură permanentă

  PDL si UDMR sunt pusi pe capatuiala. Dupa ei Potopul.Mincinosi si duplicitari doar sa-si vada interesele satifacute.

 • 18 octombrie 2010 la 23:36
  Legătură permanentă

  Am crezut ca UDMR are coloana vertebrala. Dar vad ca-i place sa se scalde in albia de porci. RUSINE…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.