Politica si administratie

Deocamdatã, nu se poate!

Sorina Popa

Mare scandal s-a iscat ieri, în Consiliul Local Hunedoara, când s-a supus spre adoptare un proiect de hotărâre vizând finanţarea echipei de fotbal a municipiului. Astfel, după ce au adoptat ca pe bandă rulantă peste 20 de proiecte de hotărâri, aleşii locali din Hunedoara au dat cu bâta-n baltă, taman la finalul şedinţei, când s-au pus pe ceartă, din cauza banilor care trebuiau alocaţi clubului FC Hunedoara.

Buget peste puterile municipalităţii

Un memoriu întocmit de Gelu Simoc, preşedintele clubului hunedorean, arată că pentru a putea funcţiona, echipa locală de fotbal are nevoie, pentru viitorul sezon competiţional, de aproape 1.000.000 de lei, din partea Consiliului Local Hunedoara. La auzul acestei sume, mai mulţi dintre aleşi au sărit ca arşi.

„Nu putem, în aceste condiţii de criză, finanţa echipa de fotbal”, a declarat consilierul UDMR Zoltan Horvath. Un alt consilier, Gigi Munteanu (PDL), a spus că nu există, deocamdată, un document legal încheiat între FC Hunedoara şi investitorii care s-au anunţat că vor susţine financiar echipa. „Îi jigniţi pe fotbalişti, domnule Simoc. În memoriu scrieţi că le daţi mâncare sportivilor de 40 de lei pe zi. Ei nu sunt asistaţi social sau handicapaţi. Au salarii, să mănânce din banii lor. Trebuie întâi să se încheie un contract între FC Hunedoara şi investitori, iar apoi, alocăm banii de la consiliul local. Din ce am văzut, am impresia că Primăria suportă întreg bugetul echipei de fotbal, aşa că nu ştiu unde sunt banii investitorilor”, a declarat Gigi Munteanu.

Edilul şef al Hunedoarei, Ovidiu Hada, i-a răspuns consilierului PDL: „Banii nu vor fi daţi investitorilor, ci clubului, unde noi suntem membrii fondatori. Iar primăria va controla unde se duc aceşti bani”.

Mihai Leu, consilier PC, a propus, deşi nu a fost prezent ieri la şedinţă, mai multe amendamente la hotărârea respectivă, printre care şi acela ca suma de 400.000 de euro, promisă de investitori clubului de fotbal, să fie depusă într-un cont al primăriei, pentru a avea siguranţa că aceşti bani vor sosi la Hunedoara.

Până una alta, aleşii hunedoreni au stabilit ca mai întâi de toate, să fie încheiat contractul dintre FC Hunedoara şi investitori, iar apoi să se discute alocarea banilor de la Consiliul Local.

2 comentarii la „Deocamdatã, nu se poate!

  • cine sunt : Zoltan Horvath,Ovidiu Hada,Gigi Munteanu,si toata gasca antisport si antifotbal de la Hunedoara…cum isi permit astia d-le sa se se opuna fotbalului hunedorean.

  • Cu consilierii astia nu o sa avem niciodata performanta in footbal la Hunedoara tot timpul se opun oricarei investitii, si in special cum poate sa decida un maghiar soarta footbalului hunedorean..dute-n Ungaria si ia decizii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura