FlashSport

Eşec cu ultima clasată

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au fost învinse, scor 25-26 (11-15), aseară, pe teren propriu, de ultima clasată din Liga Naţională, Rulmentul Braşov. Trupa „dirijată” de Alexandru Weber a avut şansa să egaleze în ultimul minut, după ce a fost condusă pe întreg parcursul jocului, dar Carmen Cartaş a şutat slab în excelenta portăriţă Stăncuţa Guiu.

Preţul aerelor de vedetă

Convinse că meciul cu tinerele şi anonimele (cu excepţia Roxanei Gheorghe Cherascu) de la Rulmentul Braşov va fi un simplu antrenament cu public, handbalistele de la Cetate au început extrem de relaxat jocul. Atitudinea de superioritate a avut efect de bumerang, iar Rulmentul a controlat startul meciului. A fost 0-2 (min. 3) şi 2-5 (min.12) şi s-a ajuns la 6-10 (min. 20) şi 11-15, la pauză. Diferenţa în favoarea Rulmentului a făcut-o în mare măsură portăriţa Stăncuţa Guiu care a apărat senzaţional, având 14 intervenţii reuşite. A contat însă dârzenia şi spiritul de luptătoare insuflat de antrenoarea Mariana Tîrcă echipei sale, precum şi lipsa de vlagă, greşelile de începătoare şi ratările incredibile ale devencelor. Până la pauză, Rulmentul a suferit trei eliminări, semn că handbalistele lor au pus osul, iar Cetate a avut numai una, dovadă a lipsei de implicare.

Interzis cardiacilor

Cetate a dat senzaţia că s-a trezit pe timpul pauzei şi a reuşit să egaleze după primele 11 minute ale reprizei secunde: 17-17. Handbalul etalat de Cetate a fost însă fără idei şi organizare, iar diferenţa a fost recuperată pe baza reuşitelor individuale ale „veteranelor” echipei Cartaş şi Bardac. Însă, după eforturile depuse pentru egalare, handbalistele de la Cetate s-au culcat iar pe-o ureche, crezând că victoria va veni de la sine. Din nou, relaxarea s-a întors împotriva lor, întrucât Rulmentul a profitat de situaţie, fără a aştepta prea multe invitaţii. Dopate parcă cu adrenalină de „cravaşele” antrenoarei şi de încurajările inimoasei galerii, braşovencele au condus la două şi trei goluri diferenţă până în minutul 57. Atunci, Bardac a egalat (24-24) şi a dat speranţe celor aproape 500 de spectatori deveni, că Cetate poate ajunge de la agonie la extaz. Finalul a fost însă dramatic şi nemilos cu Cetate. Rulmentul, echipa care a investit mai mult suflet, a câştigat cu 26-25, deşi devencele au avut peste 50 de secunde la ultimul atac, pentru a egala.

Este al doilea eşec pe teren propriu pentru Cetate, în noul sezon al Ligii Naţionale, iar dacă finanţatorul Marian Muntean nu face schimbări drastice, situaţia se poate agrava.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura