Actualitate

În sfârșit, ne-au relaxat restricțiile de Covid!

Adriana Năstase

Executivul condus de Nicolae Ciucă a aprobat în ședința de guvern de ieri, 8 decembrie, hotărârea CNSU de marți seară prin care s-au propus mai multe relaxări înaintea sărbătorilor de iarnă, cum ar fi renunțarea la carantina de noapte pentru nevaccinați și purtarea măștii în aer liber.

Parteneriat
„Încercăm o întoarcere la normalitate”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la finalul ședinței, explicând de ce autoritățile au luat măsurile de relaxare. Alexandru Rafila a de­clarat că știe că „există îngrijorare” după adoptarea măsurilor care „par de relaxare” și a vorbit despre un parteneriat: „aceste mă­suri trebuie să fie primul pas din parteneriatul po­pulației, din parteneriatul angajatorilor și opera­torilor economici cu autoritățile”. „Con­se­cințele pandemiei nu pot fi controlate mai bine decât dacă există acest parteneriat și a­ceastă încredere. Această deschidere din partea Guvernului se datorează interesului ca în România viața să capete aspecte de nor­ma­litate sau cât mai aproape de normalitate, însă nu putem să ignorăm pericolele care ur­mează”, a adăugat Rafila. „Trebuie să înțe­lea­gă toată lumea că trebuie să respectăm re­gulile. Decât să avem reguli extrem de dure, extrem de limitative, care nu sunt respectate, este mai bine să avem o anumită relaxare și cu o respectare riguroasă a acestor reguli”, a precizat ministrul Sănătății.

Iată care sunt principalele relaxări anunțate:
Eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor, creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităților cu pu­blicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și ac­ti­vitățile cul­tu­ral artistice între 5.00 și 22.00. Eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice des­chise ne­a­glomerate. Eliminarea restricțiilor re­feritoare la programul operatorilor eco­no­mici de tipul restaurantelor și cafenelelor în ziua de Cră­ciun și noaptea de Revelion. Aces­tea vor func­ționa cu capacitate de 50 la sută. Per­mi­terea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale și pen­tru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid. Per­mi­terea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid. Permiterea acce­sului tuturor persoanelor în ca­drul spațiilor de comercializare a pro­du­selor neali­men­tare, cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei su­prafețe de mi­nimum 4 mp/persoană.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura