În sfârşit, locuitorii din Dobra şi Ilia vor scăpa de o problemă

9 august 2020 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

În urmă cu câteva zile, locuitorii din comunele Dobra şi Ilia au avut probleme cu apa. Lucrurile s-au mai rezolvat de atunci, în sensul că acum au apă la robinete, dar cu presiune scăzută. De unde necazurile oamenilor?

Patru luni de lucrări
Sătenii susţin că zilele trecute au rămas fără apă, după ce mai multe avarii s-au produs pe conducta de alimentare. Mai întâi, operatorul Apa Prod a anunţat că va reveni furnizarea apei potabile la o anumită oră, dar, din păcate, s-a mai produs o avarie, pe aceeaşi conductă. Alte probleme! Până a fost încărcată instalaţia a mai durat, şi, uite aşa, oamenii au rămas pe uscat.
Reprezentanţii societăţii Apa Prod au explicat că, din cauza celor două avarii, s-a prelungit timpul de reparaţii. Problema este însă că această conductă de alimentare cu apă este foarte veche şi subdimensionată. De aceea, este nevoie de înlocuirea ei, ca să poată face faţă cerinţelor actuale.
Tot de la Apa Prod am aflat că astăzi, 10 august 2020, încep lucrările de înlocuire a conductei avariate.
„Conducta nouă va avea o lungime de 930 metri liniari, tip PEID 250 PN10. Banii provin de la CJ Hunedoara. Valoarea investiţiei este de 428.093 de lei. Termenul alocat pentru finalizare este de patru luni. Executantul este SC Apa Prod SA Deva. Localităţile deservite sunt: Dobra, Stretea, Lăpuşnic, Brâznic, Săcămaş, Ilia, Gurasada, Gothatea, Câmpuri Surduc“, au afirmat cei de la operatorul judeţean de apă.

Veche şi nu face faţă
Primarul comunei Dobra, Ovidiu Pădurean (foto stânga), susţine că doar prin investiţia de înlocuire a conductei de apă lucrurile pot fi rezolvate. „Este adevărat, astăzi demarează aceste lucrări, iar la finalizarea lor vom şti că nu mai avem asemenea probleme, să se ia apa“, a spus primarul comunei Dobra.
La rândul său, primarul din Ilia, Marius Omotă (foto dreapta), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „toată comuna Ilia a rămas fără apă, săptămâna trecută, timp de trei zile. Acum este apă, dar presiunea este foarte scăzută. Noi am făcut, pentru cele 12 blocuri din comună, puţuri pentru apă, pentru ca oamenii să aibă de unde să se aprovizioneze cu apă. Le cer eu scuze locuitorilor din Ilia pentru acest lucru. Nu e normal să stai fără apă. Este foarte bine că va fi înlocuită conducta respectivă, e veche şi nu mai face faţă“.

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. florin spune:

  lucrarea va figata intr un an doi dupa cum lucreaza apaprod

 2. Bogdan spune:

  Ce betejug de harnicie il apuca pe umflatul ala de la Dobra numa din 4 in 4 ani? Probleme cu apa avem de cand or adus-o de la Dobra. Daca stiu ca nu-i destula sa o tina pentru ei, ca asa n-au nici ei si nici noi.

 3. Ion spune:

  Problema cu apa a aparut datorita sapaturilor facute de cei de la Digi, autorizare cu nepasare de primarie si nesupravegheate de niciun specialist, care ar fi stiut unde se afla conductele de apa.
  Problemele apar datorita tratarii problemelor cu indiferenta/nepasare.
  Primaria a aprobat asa ceva, deci primaria este vinovata!

 4. Marin spune:

  Pun pompe acum… La blocul S1 a fost pompa de apa, au distrus-o cand au pus dalele, iar acum pun din nou? Buna investitie….. Ca si parcurile, ca si copacii. Investitii de *****!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. PLEDOARIE PENTRU MAMA

Ceea ce face sens acestei vieţi este însăşi viaţa. Iar viaţa stă cuibărită în pântecele unei „Marii“ universale, care vine...

Termen prelungit de eliberare a tichetelor gratuite pentru transportul public local

Primăria Municipiului Deva prelungeşte cu două săptămâni perioada de distribuire a tichetelor gratuite de călătorie pentru transportul public local, valabile...

Proiectul de restaurare a cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia ar putea începe în toamnă

Prima parte a proiectului de restaurare a cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, care se referă la fortificaţiile monumentului istoric, ar putea...

Închide