Comunitate

În prag de vară, întâlnire cu arta

Culoarele Consiliului Județean Hunedoara au devenit pentru câteva zile o galerie de artă sui generis: Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva a organizat aici, cu sprijinul Consiliului Județean, vernisajul expoziției de pictură cu tema „Credință, ie și natură în artă”. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 21 iunie – 21 iulie 2023.

Desenul în creion, cărbune sau pastel
„Prezent ca de fiecare dată la acti­vitățile noastre, Costel Avram, adminis­tratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, a avut calde cuvinte de apreciere pentru această expoziție pe care, de altfel, a încurajat-o încă din faza de proiect. Și de această dată, sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și al lui Laurențiu Nistor, președintele Consi­liului Județean Hunedoara, s-a făcut simțit și suntem recunoscători pentru acest lucru. Vizitatorii au fost invitați să admire diverse lucrări realizate de mem­brii Clubului de arte plastice Curcubeu, club care își desfășoară activitatea sub îndrumarea Simonei Löcsei, bibliote­cară și, totodată, talentat artist plastic. Cursul organizat în cadrul clubului ur­mărește cultivarea talentului pentru pictură al oricărei persoane cu vârsta de peste 16 ani care simte o chemare spre artă, spre pictură, spre exteriorizarea sentimentelor cu ajutorul imaginii artis­tice. Toți cei care au dorit să se familia­ri­zeze cu tehnici precum pictura în acua­relă, pictura în acrilic, pictura în ulei pe pânză, pictura pe sticlă și piatră și care vor să experimenteze desenul în creion, cărbune sau pastel au aflat în aceste cursuri modalitatea ideală de a-și pune în valoare talentul”, a spus Sebastian Bara, managerul bibliotecii.
Ambianța artistică, plină de farmec a expoziției a fost fericit întregită cu mi­nunatele momente muzicale oferite de îndrăgitul cvartet de coarde „Cuore”, alcătuit din instrumentiștii, profesori de muzică, Bianca Pienariu, vioară, Radu Stan, vioară, Adrian Lazăr, violă, și Camelia Iakab, violoncel. Recitalul a în­trunit aprecierea caldă a publicului care i-a răsplătit pe artiști cu îndelungi aplau­ze. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura