FlashPolitica si administratie

În lipsã de lideri locali, PDL îi vrea pe cei de la PNL

05 mircia - timpau (3)

Nicolle Ebner

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă – finul preşedintelui Traian Băsescu – le-a declarat, duminică, la Ţebea, unor lideri democrat-liberali hunedoreni, că s-a angajat în faţa conducerii de partid să-l convingă pe primarul Devei şi lider al PNL  Hunedoara, Mircia Muntean (foto stânga), să treacă la PDL, şi nu în orice funcţie, ci în cea de preşedinte al filialei judeţene PDL Hunedoara.

Mircia tratează cu „flit” propunerile pedeliştilor
Mircia Muntean afirmă că nu-i stă în fire un asemenea act de trădare. Considerat un adevărat simbol al liberalismului în judeţ,  Mircia Muntean declară că nu-i poate trăda pe tinerii liberali, pentru care reprezintă imaginea omului politic de succes. Nu-şi poate trăda nici originile liberale ale familiei şi, în plus, nu-i poate trăda pe devenii care şi-au pus toată încrederea în puterea lui de luptă pentru dezvoltarea urbei. Apoi, conform legii, în cazul în care liderul PNL ar trece în alt partid, şi-ar pierde funcţia de primar al municipiului Deva. Or, „din 3.070 de primari existenţi la această oră în România, sunt singurul care nu mi-am schimbat niciodată partidul. Sunt singurul care, din 1996, am candidat pe aceeaşi listă, sub aceeaşi siglă, a PNL, deci cu atât mai puţin aş face acest lucru acum, când mai sunt câteva săptămâni până la schimbarea guvernului. Liderii PDL au avut discuţii cu toţi primarii din ţară, nu numai cu mine, cunoscute fiind acţiunile lor de racolare, pe faţă, a aleşilor locali din toate partidele”, a declarat preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara. Mircia Muntean a tratat cu indiferenţă subiectul, considerând că nu merită să-şi piardă timpul cu tertipurile pedeliştilor, care, în disperare de cauză, caută tot felul de soluţii, doar-doar vor obţine cât mai multe voturi la alegerile prezidenţiale.

PDL Hunedoara, în cădere liberă
Că PDL Hunedoara este în cădere liberă şi nu mai are priză la electorat, au demonstrat-o fluierăturile de la Ţebea, adresate delegaţiei judeţene a PDL, în momentul depunerii coroanelor la mormântul Crăişorului. Că în PDL este penurie de lideri şi de oameni valoroşi, o demonstrează şi componenţa staff-ului de campanie electorală, din care fac parte membri de partid cunoscuţi mai mult pentru scandalurile reflectate de presă. În cadrul unor întâlniri neoficiale ţinute cu uşile închise, unii pedelişti au recunoscut că, la nivel de judeţ, nu au un lider puternic şi charismatic. Iar aripa „reformatoare” a ajuns la concluzia că doar liderii PNL vor putea revigora partidul. După Mircia Muntean, pedeliştii şi-au încercat norocul şi cu vicepreşedintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, acesta fiind curtat atât de Gheorghe Falcă – venit în vizită, special, în urmă cu două săptămâni -, cât şi de deputatul PDL de Hunedoara, Viorel Arion (fost membru PNL).

„Mă bucur să le fiu vicepreşedinte, dar la PNL”
„Le-am spus să-mi dea un singur motiv pentru care aş face acest pas. Oricum, i-am asigurat că după alegerile din noiembrie, când România va avea un nou guvern, voi accepta cu deosebită plăcere să le fiu vicepreşedinte în cadrul PNL. Ei sunt într-o situaţie de dezavuare totală, atât din partea unor membri de partid, cât şi din partea electoratului. Şi, pentru că nu reuşesc prin muncă cinstită şi prin liderii lor – a văzut toată lumea ce-a făcut ministrul Ridzi, şi apoi ce-a păţit primarul Ridzi, la Ţebea -, atunci caută în altă parte. Au o mare problemă, pentru că nu ştiu decât să distrugă. Nu aş mai avea curajul să mă mai uit în oglindă, dacă aş face pasul la PDL. Îi asigur pe cei care mă cunosc, că sunt acelaşi om serios şi cu credinţă, şi cu aceeaşi credinţă voi rămâne, în continuare, membru al PNL şi voi candida pentru o nouă funcţie de vicepreşedinte al filialei judeţene PNL Hunedoara”, declară şi vicepreşedintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.

5 comentarii la „În lipsã de lideri locali, PDL îi vrea pe cei de la PNL

  • Nu pot sa cred,cum puteti fi atit de penibili,mai bine v-ati face procese de constinta in cea ce priveste distrugerea Directiei de drumuri judetene,de care nu face-ti vorbire deloc domnilor,oare din cauza ca de acolo v-a veneau salariile?Lasati PDL in pace,mai mult sa stiti ca domnul Falca nu este membru al PDL Hunedoara,ci Arad,poate nu stiti dar sint valori mari la PDL Hunedoara de care dumneavoastra nu aveti de unde sa stiti ,deoarece nu v-a intereseaza acest aspect.Stati linistiti nu are nevoie PDL Hunedoara de aceste personaje oneste si morale.Stiti cum se spune,,ciinele moare de drum lung si prostul de grija altuia”asa faceti si dumneavoastra.

  • Bine, Nicolle. Ai reusit din nou. Sa treci pe la casierie:-)

  • Stimata doamna Codruta,stiu ca suferi, dar sa sti ca autoarea articolului are dreptate. Primarul Aradului Falca a declarat public la Tebea, in cortul PDL, unde erau numerosi martori, ca vrea sa-l aduca pe Primarul Devei, M.Muntean, la PDL. In plus, acest lucru a fost confirmat si de deputatul de Orastie, Blaga, intr-o conferinta de presa. Asa ca nu te mai da cu fundul de pamant si nu-i mai balacari pe oamenii astia degeaba. Mai bine le-ai multumi ca te informeaza corect.

  • pdl ar trebui sa se gandeasca daca are nevoie de gunoaie in partid, in ceea ce priveste liderii pdl nu a avut nicio data un lider carismatic pe judet, dar nu cred ca are nevoie de mircia

  • doamna Codruta, atentie la gramatica, se scrie va intereseaza, va veneau salariile…mai vorbim dup-aia despre valorile marete pe care le are PD-L Hunedoara – ca de exemplu Monica Ridzi, nu?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura