Alianţa PSD-PDL Hunedoara, pe muchie de cuţit

Iosif Blaga (10)

Nicolle Ebner

Biroul Politic Judeţean al PDL Hunedoara încă nu a centralizat toate plusurile şi minusurile relaţiei cu PSD, deci nu a putut lua o decizie definitivă privind ruperea protocolului la nivel judeţean.
Deputatul PDL, Iosif Blaga (foto), susţine însă că alianţa se va rupe, fără nici un fel de ezitare, în cazul în care se va primi ordin de la „centru”, în acest sens.

„Şontâc, şontâc, mergem mai departe”
Deputatul PDL Iosif Blaga confirmă faptul că, în ultima perioadă, liderii PSD şi PDL din judeţul Hunedoara nu s-au mai întâlnit, lipsa colaborării fiind pusă pe seama atitudinii oscilante a preşedintelui PSD Mircea Geoană, care şi-a făcut un obicei din a-i critica pe aliaţii de la guvernare, chiar dacă din guvernul criticat face parte şi PSD. Pe plan local, „lucrurile au mers destul de bine, iar după prima analiză – care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute – putem spune că nu sunt probleme deosebite. Există o serie de neîmpliniri la nivelul coaliţiei judeţene, dar încă nu am tras linie. Încă analizăm şi, şontâc, şontâc, mergem mai departe”, a declarat deputatul democrat-liberal, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută ieri, la Deva.

Foarte multe abţineri
Parlamentarul afirmă că PDL Hunedoara este mulţumit de modul în care s-a desfăşurat repartizarea şi numirea şefilor direcţiilor descentralizate, însă, reproşează aliaţilor din PSD, nerespectarea protocolului privind înfiinţarea unei majorităţi PSD-PDL la nivelul Consiliului Judeţean Hunedoara, motiv suficient de grav pentru ruperea alianţei. Propunerea de rupere a alianţei cu PSD, supusă la vot în Biroul Politic Judeţean al PDL Hunedoara, a primit voturi „pro” şi „contra”, dar cele mai multe au fost „abţinerile”. Analiza în judeţe – cerută printr-o circulară de la centru – este pe lista argumentelor cu care PDL îşi poate justifica ruperea de PSD. Deşi rezultatele „referendumului” PDL-ist nu au fost centralizate încă, liderii din teritoriu declară deja curentul anti-PSD ca fiind dominant.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare