www.mesagerulhunedorean.ro

În Deva, opt blocuri noi îşi aşteaptã chiriaşii

anl

Nicolle Ebner

 Ieri, în prezenţa reprezentanţilor Primăriei Deva, a constructorului CS Telecerna şi a beneficiarilor, a avut loc recepţia celor opt blocuri de locuinţe sociale, realizate pe dealul Archiei, în prelungirea străzii Zăvoi. Potrivit oficialilor, chiriaşii urmează să se mute în cele 128 de apartamente, în cel mult două săptămâni.

Pe rol, alte investiţii în locuinţe sociale
„Au avut prioritate familiile de tineri cu trei sau patru copii. Cu aceste blocuri de locuinţe sociale am deschis şi un cartier nou al oraşului, care se va extinde cu alte două imobile. Am reuşit să rezolvăm, astfel, o parte din solicitările de locuinţe sociale. La primărie, mai sunt depuse încă 250 de cereri pentru locuinţe, care vor fi şi ele soluţionate, sperăm noi, cât mai repede cu putinţă”, a declarat Mircia Muntean, primarul municipiului Deva. În acest scop, marţi, Consiliul Local (CL) Deva a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea unui bloc turn, cu 10 etaje şi 100 de garsoniere, pe strada Mihai Eminescu – în apropierea Bisericii Ortodoxe de lângă Trident. Restul de 150 de cereri va fi soluţionat prin construirea a două imobile, în extinderea celor opt recepţionate ieri.

Vor fi funcţionale, peste câteva săptămâni
Lucrările la complexul de opt blocuri de locuinţe sociale au început în luna noiembrie a anului 2007, iar valoarea totală a investiţiei este de 20,3 milioane lei, din care 60 la sută reprezintă fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, iar diferenţa de 40 la sută şi terenul aferent complexului de locuinţe au fost asigurate de Consiliul Local Deva. Fiecare bloc are câte 16 apartamente cu două camere, suprafaţa medie a unui apartament fiind de 55 de metri pătraţi. După data de 24 octombrie, blocurile vor fi racordate la reţeaua de energie electrică, iar în perioada următoare, se vor monta calorifere şi centrale termice de apartament, în toate spaţiile de locuit.

4 comentarii la „În Deva, opt blocuri noi îşi aşteaptã chiriaşii

 • 22 octombrie 2009 la 8:09
  Permalink

  OARE CUM VOR STA ACOLO OAMENI DACA NU AU APA SI CANALIZARE

 • 2 ianuarie 2010 la 14:10
  Permalink

  Cica receptia a avut loc in 22 octombrie…in articol scrie ca in cel mult doua saptamani chiriasii se vor putea muta si au trecut si ca isi vor petrece sarbatorile in casa noua….vai si amar….au trecut sarbatorile si chiriasii tot nu s-au mutat…pai cum sa se muta daca nu este gaz, apa, curent….offfff, offff, ne-au dat cheile la apartamente inainte de alegeri ca sa ii votam…..sunt curioasa daca vom fi mutati acolo de Pasti!

 • 20 ianuarie 2010 la 21:07
  Permalink

  daca facem un calcul simplu..ajungem la un pret de 686.5 euro per metru patrat la un curs de 4.2 lei/euro…pentru un apartament social…cand in complexul primavera ..in oras…nu la periferie apartamentele incep de la 499 euro /m2…mai ganditiva un pic…

 • 4 septembrie 2010 la 23:22
  Permalink

  multumim d-lui primar ca s-a ocupat de problemele tinerilor sa ii dea d -zeu sanatate

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.