Singura medaliată din judeţ

11 x 1 alexandra leuca este singura luptatoare din judet medaliatain competitiile de seniori (1)

Ciprian Marinuţ

Luptătoarea Alexandra Leucă (foto), de la CSS Deva, este singura sportivă de la cluburile hunedorene cu secţie de lupte, care a reuşit să fie pe podium la Campionatele Naţionale ale seniorilor.

Un bronz cât un aur
Sportiva pregătită de Suraj Moravan şi-a demonstrat încă o dată talentul, seriozitatea şi valoarea. Alexandra Leucă a obţinut medalia de bronz la categoria 67 de kilograme la Campionatele Naţionale de seniori ale României, pentru al patrulea an consecutiv şi rămâne cea mai valoroasă luptătoare din judeţ. „E o medalie importantă pentru clubul nostru, unica la seniori în acest an, şi e pe deplin meritată, întrucât, Alexandra este un exemplu de seriozitate şi dăruire. Îmi pare rău că n-a obţinut o medalie mai strălucitoare, însă a avut adversare foarte puternice, cu performanţe de top la competiţiile internaţionale majore. Alexandra e componentă a lotului naţional, iar din acest an, e şi antrenoare la clubul nostru. Sper să se pregătească cu seriozitate şi în continuare şi să se afirme şi pe plan internaţional la senioare, la fel cum a făcut la cadete”, a spus Partenie Matei, directorul CSS Deva.

Meciuri pe muchie de cuţit
Alexandra a avut de înfruntat adversare de top, iar meciurile au fost de fiecare dată foarte echilibrate, chiar dacă a pierdut sau a câştigat, la Naţionalele desfăşurate la Lugoj, în perioada 16-18 octombrie. În primul tur, Leucă a luptat cu vicecampioana mondială din acest an, Roxana Ianculovici, de la CSS Sf. Gheorghe – CS Tr. Severin. După o primă repriză câştigată, la limită, cu 1-0, de Ianculovici, în repriza secundă scorul a fost egal, 0-0. „S-a tras la sorţi, iar Ianculovici a avut noroc şi a beneficiat de avantaj la priză, astfel că a câştigat cu 1-0 şi şi-a adjudecat meciul”, a explicat antrenorul Suraj Moravan. Turul doi i-a adus Alexandrei o altă adversară cu performanţe pe plan internaţional, respectiv Ana Maria Paic, de la Dinamo Bucureşti, triplă medaliată la Campionatele europene. „Alexandra a început tare şi a câştigat cu 3-0 prima repriză. Actul doi a fost egal, 0-0, la finalul timpului regulamentar, dar când s-a tras la sorţi pentru avantaj la priză, Alexandra a pierdut şi Paic a egalat. Apoi, în prelungiri, a călcat în afara suprafeţei de concurs şi a pierdut un meci pe care-l avea în mână”, a precizat  antrenorul Suraj Moravan.
După cele două eşecuri în faţa favoritelor, Alexandra a luptat în finala mică, pentru medalia de bronz, cu Otilia Tătar, de la CSS Sf. Gheorghe. „Deşi a pierdut
de două ori în acest an cu Tătar, acum, Alexandra s-a mobilizat şi a învins-o clar cu 4-0 şi 3-0 şi a câştigat medalia de bronz”, a spus antrenorul Suraj Moravan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.