Actualitate

În Delta Dunãrii, cu hotelul plutitor “Sf. Andrei”

02 hotel plutitor Sf.Andrei

Mihai Leonard

Chiar şi în condiţii de criză, turiştii vin în Delta Dunării, preferând de multe ori să închirieze pontoane-dormitor sau hoteluri plutitoare.

Un hotel în mişcare
Spre deosebire de excursiile clasice, în timpul cărora turiştii sunt cazaţi la pensiuni din diferite localităţi ale Deltei Dunării, cei care preferă pontoanele-dormitor au avantajul de a vedea mai multe locuri din zonă. „Pe un hotel plutitor totul este într-o continuă mişcare. Stai la masă şi peisajul se schimbă pe lângă tine ca într-un film. Ai terminat de mâncat şi totul s-a schimbat în jurul tău. Este ca şi cum te-ai afla într-un film al cărui personaj principal eşti chiar tu şi toate celelalte ţi se întâmplă”, spune Dan Burlă, managerul firmei Dasler din Deva, care deţine hotelul plutitor “Sf. Andrei”, cel mai elegant şi mai bine dotat asemenea hotel din Delta Dunării.

Un program diversificat şi atractiv
Firmele de turism le oferă clienţilor concursuri de pescuit, plimbări cu banane şi chiar ski nautic. “Mergem cu turiştii peste tot, acostăm în zone paradisiace ale Deltei, sau în zone propice pentru pescuit”, afirmă Dan Burlă.
“Totul este făcut în aşa fel încât să te simţi ca acasă. Vrei să te trezeşti la ora 12,00, să iei micul dejun, nu e nici o problemă. Nu există un program restrictiv. Seara te poţi delecta la televizor, sau poţi dansa pe terasa sau în restaurantul hotelului plutitor. Principiul nostru este unul singur, nici un client să nu plece nemulţumit de la noi”, suţine Dan Burlă. 

Confort de patru stele
“Sf. Andrei” dispune de cinci camere cu două paturi şi patru camere cu un pat matrimonial, fiecare dotată cu baie proprie, instalaţie de aer condiţionat, televiziune cu circuit închis, DVD şi antenă satelit. Restaurant cu bar situat la etajul superior, cu aer condiţionat, televiziune cu circuit închis şi DVD. Hotelul mai are două terase acoperite. În baza proprie, hotelul dispune de ambarcaţiuni de agrement cu motor şi ambarcaţiuni cu vâsle, pentru agrement şi pentru vizitarea coloniilor de păsări sau pentru plimbări la apus şi răsărit de soare.
Prin serviciile de masă hotelul oferă preparate culinare realizate după reţete clasice autohtone, dar cu preponderenţă meniuri tradiţionale specifice: borş de peşte, peşte prajit (servite cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi), raci fierţi, pui de baltă, plachie, icre de peşte, chifteluţe de peşte, crap la proţap şi crap pe varză, iar la desert nelipsita plăcintă dobrogeană.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura