Politica si administratie

În câteva zile, Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului devean va fi dată în folosință

Așteptarea va lua sfârșit în scurt timp. Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Deva va fi în scurt timp dată în folosință. Auto­ritățile așteaptă avizele de la pom­pieri. Potrivit directorului medical al unității sanitare, până la începutul lunii mai a acestui an, UPU va fi pusă în cir­cuit.

A avut încredere
Reamintim că Unitatea de Primiri Ur­gențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva a fost modernizată, extinsă și dotată la standarde înalte, printr-un proiect derulat de Consiliul Județean Hunedoara, finanțat din fonduri euro­pene nerambursabile. În urma acestei investiții, SJU Deva este beneficiarul uneia dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară.
Președintele Laurențiu Nistor, arti­zanul modernizării spitalului din Deva, declara la acea dată: „Sunt mândru de cum arată noua Urgență a Spitalului Județean de Urgență Deva. Sunt mul­țumit că am obținut acest proiect pe fonduri europene și că astăzi avem ocazia să vi-l prezentăm. Am avut încredere că vom putea realiza acest obiectiv și am demonstrat că știm să gestionăm eficient fondurile atrase de Consiliul Județean Hunedoara. Mul­țu­mesc ADR Vest pentru tot sprijinul acordat pe durata implementării pro­iectului. Echipa condusă de directorul general Sorin Maxim a fost alături de noi și am găsit înțelegere atunci când am venit cu propuneri de îmbunătățire a soluțiilor tehnice. Mulțumesc echipei din cadrul CJ Hunedoara care s-a ocu­pat îndeaproape de bunul mers al proiectului. Mulțumesc proiectantului, mulțumesc constructorului pentru cum a lucrat, dar nu vă ascund faptul că am verificat periodic șantierul de aici. Această unitate are, de acum, și o sală de așteptare pentru aparținători. Fie­care spital din România ar trebui să aibă așa ceva, este un semn de civilizație și de respect pentru oameni. De acum încolo, depinde de cadrele medicale
ca UPU Deva să fie recunoscut pentru pro­fesionalism și pentru calitatea actului medical”, a declarat preșe­din­tele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.
De altfel, la inițiativa actualului pre­șe­dinte al Consiliului Județean Hunedoara, în 2009 a demarat proiectul de re­parații capitale, finalizat în 2023, în valoare de peste 100 de milioane de lei. De asemenea, tot urmare a implicării sale, SJU Deva a fost dotat cu un aparat RMN și un angiograf. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura