Eveniment

Îi acuză pe poliţişti că-i fac dosar după dosar

Livia Botici

Un bărbat de 29 de ani, din oraşul Uricani, îi acuză pe oamenii legii din oraş, că încearcă să-i fabrice un dosar penal, fără ca el să fie vinovat de nimic. Feri Nagy (foto) spune că totul este doar o simplă răzbunare, pentru că, în anul 2008, acesta i-a acuzat pe mai mulţi poliţişti că l-au agresat.

„Totul este o răzbunare”

Hunedoreanul povesteşte că, din anul 2008, din momentul în care a reclamat că a fost agresat de mai mulţi poliţişti, chiar în secţia de poliţie, este hăituit de oamenii legii din Uricani. „La acea vreme, mi-au făcut opt dosare penale, dar toate s-au dovedit a fi fără temei, întrucât procurorii au decis neînceperea urmăririi penale, în toate aceste cazuri. Acum, din cauză că în luna aprilie i-am acuzat că nu şi-au făcut treaba când am fost bătut de mai mulţi indivizi, văd că s-au pornit din nou împotriva mea, şi îmi fabrică un alt dosar de cercetare penală. Mai nou, sunt acuzat că am dus, ilegal, mai multe persoane în Germania la lucru, dar nimic nu este adevărat. În primul rând, este vorba despre peste 100 de persoane, foarte sărace, din Valea Jiului, pe care le-am ajutat doar să îşi găsească de lucru. Nimic nu este ilegal, oamenii merg acolo la cules de sparanghel. Nici una dintre persoanele pe care le-am ajutat să îşi găsească un loc de muncă nu mi-a spus că au fost probleme. Acum, aceştia oameni sunt luaţi de pe stradă, duşi la secţie şi puşi să semneze declaraţii, cu toate că mulţi dintre ei nu ştiu să scrie sau să citească. Iar dacă nu vor să declare ce le spun poliţiştii, sunt ameninţaţi în toate felurile”, a povestit pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Feri Nagy.

„Nu m-a lăsat să citesc declaraţia”

Versiunea acestuia este susţinută şi de unul dintre martorii din dosarul respectiv. „Aproape două luni, am fost la muncă în Germania, cu ajutorul lui Feri Nagy. După aceea, când am venit acasă, poliţia a început să mă caute. Am fost dus la secţie, iar un poliţist încerca să mă facă să declar ce vroia el. La sfârşitul declaraţiei, nu am fost lăsat să citesc ceea ce a scris, ci doar am semnat. Nici nu mi-a citit ce scrisese. Am semnat în necunoştinţă de cauză, pentru că am o sentinţă de trei ani de închisoare, cu suspendare, şi îmi era frică să nu am parte de repercusiuni”, ne-a declarat Frederic Blaj, un bărbat din Uricani.

„Cercetare în limite legale“

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, pentru a lămuri aceste acuzaţii, subcomisarul Dănuţ Mocanu, şeful Poliţiei din Uricani, infirmă toate afirmaţiile făcute de Feri Nagy. „Instituţia pe care o reprezint nu comite nici un fel de abuz asupra nimănui. Împotriva acestui individ (n.r. -Feri Nagy), există o plângere penală, din partea unei persoane care a fost dusă în Germania, şi de la care el a luat bani. Cercetarea penală se face în limite legale, şi nu cred că vreun coleg de-al meu şi-ar permite să facă abuzuri. Dacă se dovedeşte că, într-adevăr s-au comis abuzuri, cei care sunt vinovaţi vor plăti cu funcţia”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, subcomisarul Dănuţ Mocanu.

5 comentarii la „Îi acuză pe poliţişti că-i fac dosar după dosar

 • Da este adevarat ce zice FERY ,personal am fost cu ajutorul lui a doua oara in GERMANIA la recoltat sparanghel fara sa dau nici un comision, cu contract legal inclusiv asigurare medicala, conditiile fiind bune iar plata facandu-se direct de angajatorul german.Fata de altii care au incheiat contracte pt. munca in strainatate si au dat comisioane (exemplu cazul PETRILA )luand teapa .Daca numai o singura persoana a facut plangere probabil este una din acele persoane care au plecat acolo dar ajunsi preferau sa stea pe camera sa nu iasa la munca de puturosi avand impresia ca daca nu muncesc vor fi platiti(ca si-nROMANIA) iar angajatorul i-a trimis acasa.

 • Si eu am fost in germania,tot cu ajutorul lui Fery ,,si am fost multumit,am castigat niste bani pe care in tara nui faci nici in jumate de an,nici na fost vorba de comisioane miam platit doar drumu,cine spune de comiosion cred ca are alte motive doar sai faca rau sau este fortat de asa zisa(politie)sau cum spune mai sus gabriela,de puturosi ce sint,nu este corect ca un om[Fery] ce ajuta atatia oameni sa castige niste bani frumosi si cinstit,sa fie acuzat de asa ceva, rusine domnilor politisti.

 • BALAU MARIA GABRIELA IN ANUL 2010 SI EU AM FOST PLECATA CU AJUTORU LUI NAGY FARA A-MI CERE ACEL COMISION .AM FOST MULTUMITA DE CONDITII SI DE BANII CASTIGATI PE PERIOADA CONTRACTULUI.M-AS BUCURA CA SI LA ANU S-A AVEM ACELASI CONTRACT CARE L-AM AVUT DIN PARTEA LUI NAGY SI ALUI RUSU ADRIAN MULTUIMIMA CELOR DOI AM CISTIGAT FOARTE BINE CEA CE IN TARA NU REUSEAM NICIODATA SA OBTIN ACEASTA SUMA IN ROMANIA.

 • metehnele comuniste sunt adanc infipte in mintea creaţă a MILIŢIENILOR cu caşchetă de puliţist!
  Adică cum bă..te iei tu de organu viril al statului?

  Nu/i aşa domle puliţist MOCANU?
  Apropo..şăfu tău DUMITRU ştie ce faci? sau doarme în papucii statului ?

 • In anul 2009 si 2010 am fost si eu plecat in Germania la recoltat de sparanghel,fara a da nici un comision.Condittile au fost foarte bune cat si mancare si cazarea,bani au fost dat la timp totul a fost inregula.Sper sa fie si anu anul cel putin pe jumatate la fel de mine sa fie timp bun sa avem ce lucra.pentru ca se castiga foarte bine si bani astea nui faceam acasa nici in 5 ani,Trebuie sa le multumesc mult celor care mai ajutat cand am fost la greu NAGY SI ALUI RUSU ADRIAN.Ati facut o treaba foarte buna ca ati ajutat atatea oameni sa dea Dumnezeu multa sanatate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura