I-a dat cu un bolţar în cap, dar nu vrea să-i plătească daune

Maximilian Gânju

Pensionarul de 74 de ani, din Lupeni, a fost condamnat la o amendă penală şi plata unor daune către vecinul pe care l-a băgat în spital.
Cearta dintre cei doi a plecat de la un cireş care a fost dat cu var de către victimă. R. Gheorghe a făcut apel la sentinţa penală şi a solicitat reţinerea scuzei provocării, de­oa­­rece persoana vătămată l-a lovit cu o le­gă­tură de chei şi, pe cale de consecinţă, a so­licitat reducerea cuantumului daunelor mo­rale. Şi cel agresat a criticat sentinţa in­stan­ţei de fond şi a cerut majorarea pe­dep­sei cât şi a daunelor. Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunile celor doi ca nefondate.

La un pas să se omoare
Anchetatorii au stabilit că bărbatul bătut voia să-şi repare un autoturism şi a trecut prin dreptul garajului lui R. Gheorghe, iar acesta din urmă l-a apostrofat pentru că a dat var cireşul din apropierea garajului său pe trunchi, cât şi pe crengi. Imediat s-a ajuns la înjurături şi îmbrânceli, iar in­cul­patul a luat un bolovan şi l-a lovit de mai multe ori în zona capului pe cel care-l cer­tase. Victima s-a înarmat cu un ciocan şi un topor şi a revenit la garajul agresorului pen­tru a se răzbuna. ”A aruncat ciocanul în di­recţia inculpatului, lovindu-l în braţul stâng, după care părţile s-au îmbrâncit din nou şi persoana vătămată l-a tăiat pe inculpat cu toporul în zona coapsei de la piciorul stâng”, au reţinut magistraţii după ce părţile au fost audiate în urma procesului penal privind infracţiunea de lovire şi alte violenţe. Chiar dacă a fost lovit cu ciocanul şi tăiat cu toporul, agresorul şi-a retras plângerea şi a rămas singurul învinuit în cauză. Dosarul a fost judecat la Petroşani iar magistraţii au stabilit că R. Gheorghe de 74 de ani, din Lupeni, se face vinovat de infracţiunea de care a fost acuzat şi l-au condamnat la 1.800 de lei amendă penală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare