Hunedorenii sunt invitaţi la „Ţurcana – Regina Munţilor”

05 marian vasile inasescu primar orastioara de sus (3)Magdalena Şerban

Cele mai frumoase ovine din rasa Ţurcană vor fi prezentate în 4 octombrie la Costeşti, în cadrul evenimentului „Ţurcana – Regina Munţilor”,  ce a ajuns la a XI–a ediţie.
Hunedorenii care doresc să admire cele mai mândre ovine pot participa duminică, 4 octombrie, începând cu ora 10, la expoziţia-târg „Ţurcana – Regina Munţilor”. Manifestarea este organizată de Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Ovine „Dacia”, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al comunei Orăştioara de Sus.
„Sunt aşteptaţi crescători din cadrul Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Ovine «Dacia» care îşi vor expune exemplarele de ţurcane în circa 150 de boxe, dar şi producători agricoli din toată ţara. Aşa cum tradiţia o cere, şi în anul curent vom premia cele mai frumoase oi. Vreau să adaug că toţi cei care vor veni în weekend la Orăştioara vor avea ocazia să se răsfeţe culinar cu brânză şi tocană de oaie, nu va lipsi nici renumitul balmoş, iar ca mâncarea să se aşeze bine, a fost pregătit şi un spectacol folcloric susţinut de interpreţi de renume ai cântecului popular, precum Puiu Codreanu, Elena Merişoreanu, Vionelia Băluşe, Ileana Lăceanu, Stana Stepănescu, Daniel Rosalim, Marian Medregoniu, Delia Barbu, Valerica Ianoşi, Eugen Mihăilă, Mihai Mihăilă, Ovidiu Olari, Doinel Hindurean, Bogdan Daniel, Mariana Anghel, Gheorghe Lăscoiu, Daniela Matei, dar şi Fluieraşii de la noi din comună. Acompaniază formaţia Codruţ, va prezenta Ariana Ştefan, de la Etno Tv, iar invitatul special va fi taragotistul Adi Neamţu. Vă aşteptăm cu mare drag”, a fost invitaţia lansată de Marian Vasile Inăşescu (foto), primarul comunei Orăştioara de Sus.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.