www.mesagerulhunedorean.ro

Mariana Deac a primit titlul de „Cetăţean de Onoare al municipiului Deva”

04 mariana deacNatalia Bumbac

Interpreta de muzică populară Mariana Deac (foto) a primit, ieri, titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Deva”, oferit de Consiliul local Deva la iniţiativa primarului Petru Mărginean.
Cunoscută şi apreciată la nivel naţional, artista de origine hunedoreană a împlinit recent 25 de ani de la debutul profesional. De când a apărut pe scena muzicii populare, Mariana Deac a fost distinsă cu zeci de premii şi trofee. Primul dintre ele l-a cucerit  la 14 ani: „Premiul Tinereţii” la Festivalul Interjudeţean de Folclor.
„Acordăm titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Deva artistei Mariana Deac pentru întreaga carieră şi pentru întreaga contribuţie la promovarea culturii tradiţionale. Dacă ne uităm pe CV-ul Marianei Deac vom vedea câte premii importante a primit până acum, peste 20 la număr”, a precizat primarul Petru Mărginean.
La rândul ei, Mariana Deac a mulţumit Consiliului Local Deva pentru titlul oferit, gest care a onorat-o şi a emoţionat-o foarte mult. „În 25 de ani de carieră am obţinut foarte multe premii, dar titlul de «Cetăţean de Onoare al municipiului Deva» este extrem de onorant. Sper să nu dezamăgesc pe nimeni şi pe viitor şi sper să ne întâlnim şi când voi avea 50 de ani de la debutul profesional, să vedem, domnule primar, ce distincţie voi primi atunci”, a afirmat Mariana Deac, în discursul de la Consiliul local Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.