Actualitate

Hunedorenii nu au locuinţele asigurate

Potrivit specialiştilor în asigurări, doar cinci la sută dintre hunedoreni au imobilele asigurate. Astfel, în cazul în care s-ar întâmpla vreun dezastru natural, adică inundaţii, cutremure sau alunecări de teren, oamenii ar fi nevoiţi să o ia de la capăt, fără ca nimeni să le ofere vreun ajutor.

„Nu se vrea ca legea să funcţioneze”

Cu toate că în România, de mai bine de doi ani de zile, ar fi trebuit să intre în vigoare legea prin care fiecare proprietar de imobile este obligat să-şi asigure locuinţa, actul normativ nu produce efecte nici în acest moment. „Se tărăgănează, iar noi, specialiştii în asigurări, suntem de părere că nu se doreşte aplicarea acestei legi, prin care oamenii să fie obligaţi să aibă o asigurare a locuinţei. Anul trecut, ni s-a spus că va intra în vigoare în vară, după aceea în toamnă, iar anul acesta, era vorba că va fi pusă în aplicare în data de 1 iunie. Ei bine, suntem în iulie, deja, şi legea nu există. Oricum, în principiu, actul normativ este bun, el a fost conceput să asigure trei riscuri majore: inundaţiile, cutremurul şi alunecările de teren, pentru ca oamenii să nu mai aibă atât de mult de suferit de pe urma dezastrelor naturale. Ar fi bine să se şi aplice, pentru că de vorbe suntem sătui. Pe de altă parte, proprietarii trebuie să fie conştienţi că există riscuri, dar că sunt şi alte modalităţi prin care se pot pune la adăpost, şi anume, asigurarea privată. Cu toate acestea, din momentul în care în România au apărut asigurările private de locuinţe, pot spune că la nivelul judeţului Hunedoara, maximum cinci la sută dintre proprietarii de locuinţe şi-au asigurat imobilele, ceea ce este un lucru dezamăgitor pentru noi”, a declarat Călin Părău, broker de asigurări. (L. Botici)

3 comentarii la „Hunedorenii nu au locuinţele asigurate

  • „Oricum, în principiu, actul normativ este bun, el a fost conceput să asigure trei riscuri majore: inundaţiile, cutremurul şi alunecările de teren, pentru ca oamenii să nu mai aibă atât de mult de suferit de pe urma dezastrelor naturale.”

    Poate ne explica domnul broker la care din riscurile de mai sus este expus, in municipiul Deva, un locatar de la etajul 6 al ultimului bloc turn de pe bd. N. Balcescu. De ce sa fie obligat la plata unei asigurari?

    Ca in orice domeniu, cind cererea se va intilni cu oferta va creste si procentul celor care isi vor asigura locuintele!

  • Spre exemplu, locatarul ala se poate trezi ca vecinul sau uita gazul deschis si arunca blocul in aer. Explozia ii distruge apartamentul iar vinovatul e lefter..Cine ii va plati reparatiile ? Iti spun eu ce va face; va da fuga la Primarie si va cere sa fie ajutat…De asta e necesara o asigurare. Ca sa nu/mi bagi mie mana in buzunar sa/ti repari tu casa!!!!

  • Pentru IMPERSONAL:

    Era vorba despre actul normativ care se refera la inundaţii, cutremure şi alunecări de teren si despre riscul de producere a acestor evenimente in conditiile precizate.

    Pentru celelalte riscuri sint asigurat, puteti dormi linistit, nu va bag mina in buzunar!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura