Hunedorenii au sărbătorit Ziua Unirii

25 ianuarie 2011 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită, ieri, şi în municipiul de pe Cerna. Autorităţile locale din municipiul Hunedoara au pregătit un moment festiv, pentru a marca 152 de ani de la înfăptuirea micii uniri şi alegerea lui Cuza ca domnitor.

În acest sens, centrul municipiului a îmbrăcat, pentru câteva ore, haine de sărbătoare. Evenimentul a fost deschis de către edilul Hunedoarei, Ovidiu Hada. „La fel ca şi în anii trecuţi, şi astăzi (n.r. – ieri), celebrăm momentul Unirii Principatelor. Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria României ca ziua în care Moldova şi Ţara Românească s-au unit, reprezentând primul pas în înfăptuirea statului naţional român unitar”, a declarat Ovidiu Hada în alocuţiunea de deschidere a evenimentului. 
Atmosfera a fost, apoi, animată de Ansamblul Haţegana al Casei de Cultură din Hunedoara, care a oferit publicului un adevărat spectacol de dansuri populare. Elevii Şcolii Generale numărul 9 au pregătit o scenetă despre semnificaţia acestei zile, iar cunoscuţi interpreţi ai muzicii populare hunedorene i-au încântat pe spectatori cu melodiile lor. Evenimentul s-a încheiat cu Hora Unirii, în care s-au prins toţi participanţii. (A. Lazăr)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. bebe spune:

    Mai lasati-ne cu stirile despre hotul asta!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Pensionarii militari şi-au cerut drepturile în stradã

Aproximativ 150 de pensionari militari au protestat, ieri, şi la Deva, nemulţumiţi de reducerea pensiilor. Oamenii au scandat, strânşi în...

Gura lumii

În multe situaţii, oamenii care au bani şi sunt foarte abili în a-şi urmări interesele, sunt mai puţin pricepuţi la...

Gala Sportului fără campioane

Gimnastele Amelia Racea şi Raluca Haidu, de la CNS CSS „Cetate” Deva, ocupantele primelor două locuri în clasamentul celor mai...

Închide