Actualitate

Hunedorenii au sărbătorit Ziua Unirii

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită, ieri, şi în municipiul de pe Cerna. Autorităţile locale din municipiul Hunedoara au pregătit un moment festiv, pentru a marca 152 de ani de la înfăptuirea micii uniri şi alegerea lui Cuza ca domnitor.

În acest sens, centrul municipiului a îmbrăcat, pentru câteva ore, haine de sărbătoare. Evenimentul a fost deschis de către edilul Hunedoarei, Ovidiu Hada. „La fel ca şi în anii trecuţi, şi astăzi (n.r. – ieri), celebrăm momentul Unirii Principatelor. Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria României ca ziua în care Moldova şi Ţara Românească s-au unit, reprezentând primul pas în înfăptuirea statului naţional român unitar”, a declarat Ovidiu Hada în alocuţiunea de deschidere a evenimentului. 
Atmosfera a fost, apoi, animată de Ansamblul Haţegana al Casei de Cultură din Hunedoara, care a oferit publicului un adevărat spectacol de dansuri populare. Elevii Şcolii Generale numărul 9 au pregătit o scenetă despre semnificaţia acestei zile, iar cunoscuţi interpreţi ai muzicii populare hunedorene i-au încântat pe spectatori cu melodiile lor. Evenimentul s-a încheiat cu Hora Unirii, în care s-au prins toţi participanţii. (A. Lazăr)

One thought on “Hunedorenii au sărbătorit Ziua Unirii

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura