Hunedoreni judecaţi la Curtea de Apel Alba

Andreea Lazăr

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-au aflat, în decursul anului 2010, mai multe dosare în care erau cercetate persoane importante din judeţul Hunedoara. Un bilanţ al acestei instanţe pentru anul trecut scoate în evidenţă doar câteva dintre controversatele dosare ale unor hunedoreni.
Judecătorul Valentin Popescu, vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani este unul dintre personajele hunedorene prezentate magistraţilor Curţii de Apel Alba în 2010. Acesta a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, încheierea de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia deţinută. Curtea de Apel Alba l-a condamnat pe judecător la trei ani şi şase luni de închisoare, sentinţa fiind atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Primul termen a fost stabilit pentru 2 martie 2011.
La aceeaşi perioadă de închisoare, de această dată cu suspendare, a fost condamnată şi avocata Neliana Ursachi, din cadrul Baroului Hunedoara. Aceasta a fost acuzată de trafic de influenţă.
Printre dosarele aflate în curs la Curtea de Apel Alba se numără cel al brăţărilor dacice şi, mai nou, al reprezentanţilor Primăriei Hunedoara. În acest ultim dosar sunt cercetate cinci persoane, printre care primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, şi viceprimarul Dan Robert, pentru infracţiuni de corupţie. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 22 martie 2011.

One thought on “Hunedoreni judecaţi la Curtea de Apel Alba

  • 28 februarie 2011 la 8:55
    Permalink

    E doar o picatura in ocean.Valea Jiului are materie prima pentru procesare incit nu face fata „combinatul” de la Alba Iulia.Ar trebui luate masuri pentru sporirea productivitatii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.