Sport

Hunedorencele au strălucit în finala mică

11 x 1 Patricia Vizitiu si Cristina NeaguCiprian Marinuţ

Cele patru jucătoare cu „rădăcini” sau „stagii” în judeţul Hunedoara au impresionat în ultimul meci al naţionalei de handbal feminin a României la Campionatul Mondial, în care tricolorele au câştigat medalia de bronz, după victoria 21-22 cu Polonia. Hunedoreanca Ana Maria Tănăsie a marcat un gol, petroşăneana Patricia Vizitiu (foto stânga) a înscris de trei ori, iar Valentin Elisei şi Paula Ungureanu, ambele foste la U. Remin Deva, au obţinut premii individuale valoroase.

Impresie pozitivă
Ana Maria Tănăsie (formată la CSS Hunedoara) şi Patricia Vizitiu (crescută la CSS Petroşani) au revenit pe parchet la ultima reprezentaţie a naţionalei la Campionatul Mondial, în finala mică disputată contra Poloniei. Tricolorele au avut un avantaj consistent şi antrenorul Tomas Ryde şi-a permis să utilizeze şi rezervele de lux ale României, iar cele două hunedorence au profitat trecându-şi numele pe lista marcatoarelor. Debutanta Ana Maria Tănăsie a marcat un gol, iar mai experimentata Patricia Vizitiu a înscris de trei ori. Jucătoarea formată la CSş Petroşani de antrenoarea Edith Miletti a primit mesaje de felicitare de la oameni din lumea sportului hunedorean. „Felicitări, Patricia! Noi, cei din Valea Jiului, ne mândrim cu tine, pentru că nu oricine este medaliat cu bronz la un Campionat Mondial de handbal feminin. Mă gândesc, ce mândru ar fi fost prietenul meu şi tatăl tău, Mache Vizitiu, de succesul fiicei sale. O bilă albă merită şi doamna antrenoare Mileti, care a avut un rol important în formarea ta. Un Crăciun cu sănătate şi linişte alături de familia ta”, a fost mesajul transmis de fostul arbitru Ioan Danciu. Patricia Vizitiu (n. pe 15 octombrie 1988 în Petroşani) este fiica fostului fotbalist Dumitru „Mache” Vizitiu şi a început să practice handbal în anul 2000, jucând pentru formaţia CSS Petroşani.

Medalie la echipe, premii la individual
România a cucerit a patra medalie din istoria participărilor la Campionatul Mondial şi a reuşit cel mai bun rezultat al handbalului românesc din ultimii 10 ani, după medalia de argint de la St. Petersburg – 2005. Internaţionala română Cristina Neagu (foto dreapta) a fost desemnată cea mai bună jucătoare a competiţiei, a anunţat Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) pe site-ul său oficial.
Neagu, care şi-a adjudecat şi titlul de golgheteră a competiţiei, face parte şi din echipa ideală a turneului, drept cel mai bun inter stânga, alături de extrema stângă Valentina Ardean-Elisei. „Super-Alice”, care şi-a început cariera la U. Remin Deva a câştigat pentru a doua oară în carieră acest premiu, după cel obţinut în urmă cu 10 ani la Campionatul Mondial din Rusia. Paula Ungureanu, fostă şi ea la U. Remin Deva, a fost cel mai bun portar al turneului la aruncările de la 7 metri, cu 11 apărate din 30 executate, având un procentaj de 37 la sută. Pe locul al doilea se află celălalt portar al României, Ionica Munteanu, cu 3 apărate din 9 executate, cu un procentaj de 33 la sută. În ciuda acestei evoluţii, Paula Ungureanu nu s-a clasat în primele 18 portăriţe ale Mondialului, având un procentaj mai mic de 33 la sută. Olandeza Tess Wester a fost cea mai bună apărătoare de buturi, cu un procentaj de 43 la sută (120 de intervenţii din 277 de şuturi), urmată de Darly Zoqbi De Paula (Spania), cu 42 la sută (28/66), şi Rikke Poulsen (Danemarca), 41 la sută (76/186).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura