Sport

Tur de campionat peste medie pentru arbitrii hunedoreni

refereeCiprian Marinuţ

Doar patru arbitri au fost sancţionaţi în urma prestaţiilor de la meciurile din turul de campionat al 2015-2016, de la nivelul competiţiilor Liga a IV-a (seniori şi juniori), Liga a V-a (seniori) şi juniori categoria C, D, E.

Toamnă liniştită
Comisia Judeţeană a Arbitrilor (CJA) Hunedoara nu s-a confruntat  cu greşeli grave de arbitraj la jocurile din acest tur de campionat. Fluieraşii hunedoreni au dus cu bine la final, fără vicieri de rezultate sau violenţe asupra arbitrilor, meciurile la care au fost delegaţi. Îmbunătăţirea calităţii arbitrajelor s-a datorat pregătirii bune pentru jocuri şi sancţiunilor prompte ale Comisiei de Arbitri la adresa celor care au greşit. „Majoritatea meciurilor s-au desfăşurat fără probleme. Au fost însă şi cazuri în care arbitrii nu au fost suficient de concentraţi la joc şi au comis unele greşeli. CJA a luat măsuri severe de sancţionare a arbitrilor vinovaţi de comiterea unor greşeli, consemnate de către observatorii delegaţi la jocuri. Au fost sancţionaţi patru arbitri şi arbitri asistenţi cu avertismente sau reţinerea de la delegări pentru o perioadă de la una la patru etape”, a afirmat Petre Spărios, secretarul Comisiei Judeţene de Arbitri Hunedoara.

Îşi reiau activitatea în ianuarie
Arbitrii hunedoreni îşi vor relua pregătirile în data de 15 ianuarie, cu pregătire fizică şi teoretică la nivelul fiecărei subcomisii locale de arbitri sub îndrumarea CJA Hunedoara. La începutul returului se va desfăşura testarea fizică şi teoretică, precum şi cursul de instruire a arbitrilor şi arbitrilor asistenţi de la nivelul CJA Hunedoara. De menţionat faptul că la  nivelul CJA Hunedoara se derulează în acest moment cursul de formare arbitri fotbal, unde participă tineri deosebit de talentaţi de mare perspectivă. „Din păcate, numărul arbitrilor este în continuă scădere. Foarte greu se hotărăsc să devină arbitri tinerii din ziua de azi, întrucât sunt speriaţi de comportamentul huliganic al unor spectatori care merg la meciuri numai pentru a apostrofa arbitrii sau pur şi simplu din plăcerea de a jigni, fără să judece că acolo chiar lângă el se află mama arbitrului respectiv. În această situaţie, mai ales la subcomisiile din Valea Jiului, Petroşani şi Lupeni se poate ajunge când nu avem cu ce să acoperim toate jocurile mai ales la juniori şi copii. Totuşi sunt câţiva arbitri tineri cărora le acordăm încredere pentru a merge mai departe. De precizat că la nivelul CJA Hunedoara au promovat în loturile naţionale de arbitri, respectiv Liga a III-a, Alexandru Bălan, Claudiu Doarvoaş şi Roxana Ghenciu”, a concluzionat Petru Spărios, secretar executiv CJA Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura