Hunedoreanul Cosmin Gîrleanu, campion naţional la box

9 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

Nicolae Gavrea

Pugilistul hunedorean Petre Cosmin Gîrleanu, legitimat la CS Hunedoara, unde este pregătit de antrenorul emerit Ilie Captari, a câştigat la Iaşi, în cadrul întrecerilor Campionatului naţional de box pentru seniori, un nou titlu de campion naţional. Este cel de al 12-lea titlu de campion naţional cucerit de boxerul hunedorean, după ce l-a învins în finala categoriei 52 kg, prin abandon în prima repriză, pe Gabriel Şchiopu, de la CSM Petrolul Ploieşti. De menţionat că şi în semifinala disputată contra lui Istvan Nagy, de la Universitatea Cluj, Gîrleanu s-a impus tot după numai un minut.

„Petre şi-a făcut treaba, din nou. A fost bine pregătit pentru competiţia aceasta şi şi-a dorit foarte mult să câştige“, a spus antrenorul emerit Ilie Captari, cel care a fost alături de pugilistul hunedorean la Iaşi.
După această competiţie urmează preselecţia pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Preselecţia are loc la Londra, în perioada 14-24 martie 2020, iar Petre Cosmin Gîrleanu este componentul lotului olimpic. El are nevoie de mai multe victorii în meciurile programate la Londra, pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
De menţionat că la întrecerile desfăşurate la Iaşi, în semifinalele competiţiei a mai ajuns şi James Damian Chereji, alt boxer legitimat la CS Hunedoara. El a evoluat la categoria 63 kg, dar a fost întrecut la puncte de Vasile Suciu, de la SCM Bacău şi hunedoreanul a rămas doar cu medalia de bronz. „Sper să reuşesc, în viitorul apropiat, să îl duc şi pe el la un nivel mai înalt, cu rezultate mai frumoase“ a spus Ilie Captari.
„Sunt bucuros pentru rezultatele obţinute de sportivii noştri şi de domnul profesor Captari şi îi felicit pentru că duc numele Hunedoarei în lume! Felicitări ambilor jucători antrenaţi de Ilie Captari, dar şi acestuia, pentru toată munca depusă!“, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, cel care a avut iniţiativa înfiinţării secţiei de box la CS Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul Florin Oancea: Vrem să facem Deva strălucitoare şi ziua şi noaptea!

Proiectul „Deva frumoasă!“ continuă. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), susţine că oraşul va căpăta o nouă faţă, mult mai...

Bugetul municipiului Orăştie, în dezbatere publică

În valoare de peste 138 de milioane de lei, (mai mare cu 16,66 la sută faţă cel din 2019), bugetul...

Directorul general al CEH nu poate fi asociat cu PSD

Senatorul PSD Cristian Resmeriţă (foto) a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că directorul general al Complexului Energetic Hunedoara nu...

Închide