ComunitateFlash

Hunedoreanca Ioana Bogdan a câştigat trofeul Young Chef

Hunedoreanca Ioana Bogdan (fostă Cismaşiu) a fost desemnată câştigătoarea celui mai mare concurs de „ready meal” din România – Young Chef by Angst & ULMA. Tânăra a cucerit trofeul concursului, premiul de 1.000 de euro şi posibilitatea semnării unui contract prin care produsele ready meal gătite după reţeta ei vor ajunge pe rafturile „Merinde Urbane”. Brandul „Merinde Urbane” presupune o gamă de produse alimentare sănătoase, care sunt gata preparate şi care trebuie doar încălzite înainte de a fi consumate.

Locul IV în Franţa
Ioana Bogdan şi Nazat Elzanati au fost finalistele concursului, hunedoreanca fiind cea care a convins juriul format din Chef Sorin Bontea, Sorin Minea şi Chef Ioan Cristian Şerb. Finala concursului a avut loc sâmbătă, 19 mai 2018, în Bucureşti. „A fost o experienţă extraordinară şi în acelaşi timp o provocare. Titlul de Young Chef 2018 mă onorează, dar în acelaşi timp mă obligă şi motivează să fiu din ce în ce mai bună în ceea ce fac. Am gândit o reţetă în care am îmbinat gustul tradiţional românesc cu elemente din bucătăria asiatică şi mă bucur că atât juriul de prestigiu, cât şi publicul au apreciat preparatul”, ne-a declarat Ioana. Nu este singura competiţie gastronomică la care Ioana Bogdan, originară din Orăştie, a participat şi a fost premiată. Pe 8 Martie 2018 a fost în finala concursului La Cuillere d’Or, din Paris, concurs dedicat femeilor bucătar, unde s-a clasat pe locul IV. La competiţia Arena Bucătarilor, desfăşurată recent, a ajuns între finaliştii pe zona de Vest, reprezentând restaurantul Arboria din Deva.
Fiică de redactor de radio, Ioana Bogdan a absolvit două facultăţi, Jurnalism şi Drept. După circa 10 ani, în care a practicat ambele profesii, renunţă la cariera sa şi se îndreaptă către gastronomie. Decizia radicală a luat-o din dorinţa de libertate şi de a călători în lumea întreagă. În vara lui 2013 reuşeşte să obţină un job ca „chef”, în industria yachting-ului, în Franţa, pe o ambarcaţiune privată. Trecerea nu a fost una uşoară, însă Ioana a rămas neclintită în hotărârea ei. A urmat o perioadă în care a învăţat arta culinară de la maeştri bucătari. S-a înscris la un curs de gastronomie în Italia. A urmat şi alte cursuri, printre care cel de la Institutul Paul Bocuse din Lyon, Franţa. Acum, a revenit acasă, a luat o pauză, pentru că în două luni va deveni mama unei fetiţe, ne-a mărturisit Ioana. Însă, nici acasă nu stă degeaba, având de împărtăşit prea multe din experienţa sa de bucătar priceput. „Momentan colaborez cu restaurante din ţară pentru care creez meniuri, sunt bucătar privat la domiciliul clientului şi pentru evenimente. De asemenea, pun la punct toate detaliile pentru lansarea unui produs de ready meal pentru micul dejun cu ingrediente sănătoase, care va fi lansat pe piaţa din Deva”, ne-a spus tânăra. (N.Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura