ActualitateFlash

Hunedoreanca din Spania acuzată că și-a ucis iubitul, un mafiot italian, a fost declarată nevinovată

Cristina Elena Toma (foto), o hune­doreancă acuzată de uciderea iubi­tului ei, italianul Giuseppe Nirta, pre­supus membru al organizației mafiote ‘Ndrangheta, a răsuflat ușurată, după ce a fost achitată de orice vină.

Nu sunt suficiente dovezi
Crima s-a petrecut în vara anului 2017, în zona rezidențială denumită El Charcón din localitatea spaniolă Aguilas (comunitatea autonomă Murcia).
Juriul popular a considerat că nu există „dovezi suficiente” care să do­vedească faptul că inculpata l-a îm­pușcat pe Nirta și a subliniat că arma crimei nu a fost găsită.
Inculpata, pentru care procurorul și acuzarea particulară au pretins peste 20 de ani de închisoare, a ascultat sentința pronunțată de președintele juriului, Concepción Roig, prin care i s-a stabilit nevinovăția.
În ciuda încercărilor Parchetului din Murcia și ale acuzării particulare de a dovedi vinovăția suspectei, cei nouă bărbați și femei din juriu au înțeles că pro­bele împotriva ei nu sunt con­clu­den­te și au ales să o declare nevinovată.
Juriul popular a subliniat, în una­nimitate, că arma cu care s-a comis in­fracțiunea nu a apărut niciodată și a sub­liniat că suspecta nu avea urme de împușcături pe față și pe antebrațe.
Deși anchetatorii au găsit fragmente de gloanțe în buzunarele pantalonilor Cristinei, jurații au înțeles că era o can­titate foarte mică și nu era relevantă.
Cu acest verdict de nevinovăție, instan­ța a anulat atât infracțiunea de omor, cât și cea de deținere ilegală de arme cu care se confrunta Cristina.

Vrea să se facă dreptate
Apărată de avocatul Evaristo Llanos și aflată în libertate provizorie, incul­pata nu va mai fi obligată să se prezinte în instanță la fiecare două săptămâni, așa cum a făcut până la pronunțarea acestei sentințe.
Totuși, președintele juriului i-a rea­mintit faptul că verdictul nu este încă definitiv și poate fi atacat cu recurs. Prin urmare, nu poate părăsi Spania deocamdată și nici nu poate recupera cauțiunea pe care a plătit-o pentru a ieși din închisoare.
Cu ocazia ultimei ședințe de jude­cată, Cristina a profitat de dreptul său la ul­timul c­uvânt pentru a-și reitera ne­vino­văția: „Sunt săracă, dar nu sunt o cri­mi­nală”. De asemenea, a subliniat dorința sa de a vedea finalul anchetei cu privire la moartea partenerului său. „Vreau să se facă dreptate”, a precizat românca.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura