Comunitate

Te speli pe mâni, salvezi vieți!

Campania mondială „Salvează Vieți: Igiena Mâinilor”, lansată în 2009 își pro­­pune să mențină pro­mo­varea, vi­zi­­bi­litatea și sustenabilitatea la nivel mon­dial a igienei mâinilor în îngrijirea să­nătății și să „aducă oa­menii împre­ună” în sprijinul îmbu­nă­tățirii igienei mâi­nilor în întreaga lume, susțin re­prezentanții Spitalului Județean de Urgență Deva.
Organizația Mondială a Sănătății își propune să intensifice acțiunile la punc­­tul de îngrijire pentru a de­monstra că igi­ena mâinilor este calea (metoda) pen­tru reducerea infecțiilor asociate în­grijirii medicale și siguranța pacienților. De ase­menea, își propune să demons­treze angajamentul lumii față de acest do­me­niu prioritar al îngrijirii sănătății, în­cu­ra­jarea angaja­mentului și a acțiunii pentru a menține această mișcare glo­bală.
Tema din acest an a acestei campanii a fost „Uniți pentru Siguranță-Igiena Mâinilor” și a fost axată pe crearea unui climat sau mediu de calitate și sigu­ranță pentru îngrijirea sănătății care pune preț pe igiena mâinilor, preve­nirea și con­trolul infecțiilor prin încu­ra­jarea oa­me­nilor de a-și igieniza mâinile la mo­men­tele potrivite și cu produsele po­trivite.
Managementul Spitalului Județean de Urgență Deva a organizat în cadrul unității sanitare acțiuni de instruire a per­sonalului privind igiena mâinilor, pre­cum și distribuirea de materiale in­formative în acest sens, inclusiv pentru pa­cienții internați. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura