Hunedorean prins după ce a montat o „pisicuţă” la un bancomat

25 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Totul s-a petrecut în municipiul Oradea, iar individul de 25 de ani, din municipiul Hunedoara, montase o ”pisicuţă” pe un aparat ATM dintr-o bancă. După ce a fost prins de poli­ţişti, tânărul s-a dovedit a fi autorul a altor două tentative de acest fel.

”Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a fost sesizat în urma unui apel de urgenţă, efectuat prin 112, de repre­zentanţii unei unităţi bancare din municipiul Oradea, că o persoană ar fi montat un dispozitiv în interiorul ATM – ului băncii, încercând astfel să sustragă bani. La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Oradea, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cu cei ai Serviciului Criminalistic din cadrul Poliţiei Bihor. În urma investigaţiilor efectuate la scurt timp de la comiterea faptei, poliţiştii de ordine publică au depistat persoana bă­nuită de comiterea faptei, în trafic, în municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism. Cel în cauză a fost iden­tificat ca fiind un bărbat de 25 de ani, din municipiul Hunedoara”, a informat IPJ Bihor.
Poliţiştii au mai stabilit că hunedoreanul ar fi comis fapte similare la ATM-uri de la bănci (una din Salonta şi alta din Oradea). ”Poliţiştii de investigaţii criminale îl bănuiesc pe acesta că ar fi încercat să sustragă bani de la cele 3 ATM-uri din judeţul Bihor, cu ajutorul unor dispozitive con­fecţionate artizanal, lipite pe fanta de eliberare a banilor, prevăzute cu bandă dublu adezivă, care ar fi avut rolul de a reţine banii eliberaţi în momentul în care o persoană solicita eliberarea acestora. În nici unul dintre cazuri, bărbatul nu a reuşit să obţină banii pe care intenţiona să îi sustragă”, a mai precizat sursa citată. Anchetatorii au descoperit în urma percheziţiei efectuată asupra autoturismului pe care îl conducea, baghete de aluminiu, bandă adezivă şi alte obiecte pe care le-ar fi folosit la comiterea faptelor. Individul a fost reţinut şi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt în formă continuată.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Amenzi şi dosar penal în cazul prăbuşirii de la EM Uricani

Maximilian Gânju Cauzele care au dus la tragedia în urma căreia doi oameni au murit îngropaţi sub tone de moloz,...

Tribunalul Hunedoara are un nou preşedinte

Noul preşedinte al Tribunalului Hunedoara este jude­că­toarea Mihaela-Aurelia Conta (foto). Aceasta o înlocuieşte pe judecătoarea Mihaela Timişan, care a fost...

Primarul din comuna Bătrâna, cel mai sigur de victorie în alegeri

Primarul celei mai mici comune din ţară, Bătrâna, liberalul Radu Herciu (foto), este sigur pe victorie la alegerile din 27...

Închide