Hunedorean, pe lista infractorilor căutaţi de FBI

03 turlea_cv

Nicoleta Popa

Potrivit datelor statistice, peste două milioane de români au părăsit ţara, stabilindu-se temporar în străinătate. Dacă majoritatea acestora îşi văd de muncă şi nu creează probleme autorităţilor din statele în care au ajuns, din nefericire, sunt destul de mulţi care îngroaşă rândurile infractorilor din lumea largă. Pe lista celor certaţi cu legea printre străini, se află şi un hunedorean, brădeanul Claudiu Virgil Ţurlea (foto), în vârstă de 31 de ani. Acesta este căutat de FBI pentru fraudă şi piraterie bancară.
Claudiu Ţurlea este stabilit de câţiva ani în Statele Unite ale Americii. Conform site-ului FBI, pe 15 iulie 2008 un judecător din Ohio a emis un mandat de arestare pe numele românului. Acesta este acuzat de conspiraţie, pentru comiterea de fraudă pe Internet, de fraudă bancară, de fraudă cu ajutorul computerului, şi de asemenea, pentru conspiraţie pentru spălare de bani. FBI bănuieşte că Ţurlea s-ar ascunde acum în Canada, încercând să organizeze o nouă reţea de fraudă pe Internet.

A înşelat mii de victime care licitau on-line
Potrivit site-ului FBI, Claudiu Virgil Ţurlea este liderul unei grupări de crimă organizată, care se ocupa cu comiterea de infracţiuni cibernetice.  Acesta, împreună cu ceilalţi membri reţelei sale din România şi din SUA, au spart parolele unor conturi bancare aparţinând unor firme americane, şi au transferat sute de mii de dolari în conturi controlate de ei. Pe de altă parte, Ţurlea şi oamenii săi au înşelat mii de persoane care licitau pentru articole fictive, scoase de membrii bandei pe site-uri de licitaţii online, cum este e-bay. Cumpărătorii on-line depuneau banii în conturile personale ale membrilor reţelei infracţionale conduse de Ţurlea, din Statele Unite, dar nu mai primeau obiectul cumpărat. Conform site-ului FBI, brădeanul şi membrii reţelei sale infracţionale au creat băncilor şi cetăţenilor americani un prejudiciu de 4,3 milioane de dolari.

2 comentarii la „Hunedorean, pe lista infractorilor căutaţi de FBI

 • 16 noiembrie 2009 la 10:10
  Permalink

  infractiuni cibernetice?

  CIBERNÉTIC, -Ă, cibernetici, -ce, s.f., adj. 1. S.f. Știință care are ca obiect studiul matematic al legăturilor, comenzilor și controlului în sistemele tehnice și în organismele vii din punctul de vedere al analogiilor lor formale. 2. Adj. Care aparține ciberneticii (1), privitor la cibernetică. – Din fr. cybernétique.

 • 16 noiembrie 2009 la 12:18
  Permalink

  Acu vati trezit… stirea e din 2008…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.